Nordjyske energiløsninger til indiske forbrugere

Nordjyske energiløsninger til indiske forbrugere

5. januar 2018 - kl. 8:03 - af

Den indiske ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, besøger Energibyen Frederikshavn fredag, hvor lokale virksomheder skal inspirere ham til større bæredygtighed i hjemlandet. Samtidig skabes kontakt til et af verdens største eksportmarkeder

Energibyen Frederikshavn vil præsentere den indiske ambassadør for grønne energiløsninger, der kan bringes i anvendelse i Indien. Besøget, der finder sted i samarbejde med den nordjyske energiplatform, House of Energy, åbner samtidig døre for virksomheder i Frederikshavn kommune. Indien, der har 1,3 milliard indbyggere, og ifølge en befolkningsprognose overhaler Kina, som verdens folkerigeste land allerede i 2028, har et stort potentiale som eksportmarked. Og for jobskabelsen i Frederikshavn kommune er besøget en rambuk ind på markedet, der er verdens tredje største økonomi og har en stigende energipolitisk bevidsthed.

”Indiens indbyggertal er på vej mod halvanden milliard. Dermed er Indien et af de markeder, hvor danske virksomheder kan høste det største udbytte. Det giver derfor virkelig god mening at knytte kontakter til Indien og vise vores lokale potentiale frem. For Energibyen Frederikshavn er sådan et besøg noget, vi tager i mod med stolthed, fordi betydningen af at udlandet har fået øje på os, er enorm. Det viser også, at det samarbejde Energibyen har med virksomhederne i Frederikshavn kommune, om energiløsninger og eksportmuligheder, har aftagere og kan skabe resultater,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Løsning der virker

Et af dagens indslag er samarbejdet mellem Forsyningen, det lokale fjernvarmeselskab, og MAN Diesel & Turbo, der leverer overskudsvarme fra virksomhedens testcenter i Frederikshavn. Overskudsvarmen fra testcenterets kølevand, udstødningsgas og elektricitet opvarmer 250 private hjem i Frederikshavn.

“MAN Diesel & Turbo er stolt bidragsyder til et mere bæredygtigt samfund. Vi arbejder for at udnytte overskudsvarmen, som vores testcenter genererer, når vi tester motorer. Vi forventer mere aktivitet i testcenteret, som dermed vil øge varmeproduktionen. Vi regner med, at MAN Diesel & Turbo i fremtiden vil producere 15-20 procent af varmen til det lokale fjernvarmeselskab i Frederikshavn, et samarbejde der giver mening”, siger Poul Knudsgaard, direktør, MAN Diesel & Turbo Frederikshavn.

Programmet begynder kl 10.30 på MAN Diesel &Turbo Testcenter i Frederikshavn, fortsætter til Knivholt Hovedgård i Frederikshavn – og en introduktion til Energibyen – hvorefter der er frokost med borgmester Birgit S. Hansen. Kl 14.00 er der besøg på rensningsanlægget i Skagen, der netop er optimeret, så der spares 2000 ton CO2 om året.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske energiløsninger til indiske forbrugere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER