Samarbejde i Landsbyerne i ”Østkystens Guld”

Samarbejde i Landsbyerne i ”Østkystens Guld”

3. januar 2018 - kl. 9:49 - af

”Landsbyerne Voerså, Lyngså , Ørtoft , Stidsholt, Mølhot og Præstbro samt oplandet omkring dem ønsker at synliggøre de mange gode aktiviteter, der er i deres lokalområde. De ønsker at øge synligheden for både lokale og besøgende. De ønsker at øge og forbedre det allerede gode samarbejde de har mellem landsbyerne.” – det er en gruppe borgers formål med at etablere en Landsbyklynge.

”Fremover vil vi arbejde sammen om at få turister til at besøge vores område – og for at få flere til at flytte til vores dejlige område. Før var vi konkurrenter.” udtaler en af deltage i Landsbyklynge projektet.

Derfor var der en gruppe ildsjæle der i foråret søgte om at blive en del af Landsbyklyngeprojektet der er initieret af Realdania, Lokal og Anlægsfonden og DGI. Projektet løber indtil foråret 2019.

Landsbyklyngen har fået navnet ”Østkystens Guld” – man har valgt at bruge ”østkysten” i navnet da det er det der vil være der tiltrækker opmærksomheden til interessenter udefra- guldet henviser til både de mange flotte natur- og kulturoplevelser der er i hele klyngens område. Derudover har det også en tanke til den historiske betydning Rav – havets guld har haft for området.

Frederikshavn Kommune er også en del af projektet.

Det bærende i projektet er de lokale ildsjæle, og det er allerede er i gang. Landsbyklynger er et samarbejde mellem lokale frivillige, kommunen, landssekretariatet for landsbyklynger og en proceskonsulent.

Der er i hele projektperioden lavt aftale med konsulent Helle Glyø- der har erfaringer med arbejdet med lignende projekter. Proceskonsulenten finansieres af Projektet ”Landsbyklynger”

Der er til en start nedsat en lokal styregruppe med repræsentanter fra de 6 landsbyer samt kommunen. Styregruppen vil i løbet af projektet involvere mange lokale ildsjæle for at nå formålet med projektet. Et af de bærende elementer i Landsbyklyngerne, er at det skal være drevet af borgerne.

Projektet har en række tiltag – f.eks en borgerundersøgelse der igangsættes den 26/2. Udover de tiltage der er i projektet vil der komme til at ske en række ting som i løbende vil blive informeret ved borgeraktiviteter, facebooksider og i den lokale presse.

Styregruppen der er nedsat er følgende:

Søren Holm Kristensen(formand)
Brian Anderson
Kim Christiansen
Trine Høiien (kommunikation)
Micheal Christoffersen(næstformand)
Poul Thomsen
Allan Eckhart
Mogens Poulsen
Line Søndergaard Schultz eller
Uffe Borg fra Frederikshavn Kommune

Helle Glyø proceskonsulent

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samarbejde i Landsbyerne i ”Østkystens Guld”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER