Valgplakater skal være fjernet senest om en uge

Valgplakater skal være fjernet senest om en uge

22. november 2017 - kl. 15:20 - af

Valgplakater samt strips, snore m.v., som er brugt til at hænge plakaterne op med, skal være fjernet senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning.

Således lyder det i Økonomi- og Indenrigsministeriets bestemmelser for ophængning og nedtagning af valgplakater. Nu vil det så vise sig, om alle partier og kandidater overholdes disse regler.

Regelsættet indeholder endvidere bestemmelser om, at vejmyndighederne og politiet kan fjerne ulovligt ophængte valgplakater. Hvis dette bliver nødvendigt, kan politiet og vejmyndighederne pålægge kandidat/politisk parti at betale de dermed forbundne udgifter.

Adjunkt Lasse Laustsen, Aarhus Universitet, har forsket i det, han kalder ”vindende ansigter”. Han udtalte for nylig til DR bl.a.: ”Forskning tyder på, at vi simpelthen er mere tilbøjelige til at sætte kryds ved en kandidat, der i vores øjne er attraktiv. Men naturligvis er der også nuancer inden for effekten af en politikers udseende. For eksempel er det ikke kun attraktive kandidater, der får flere stemmer, men også kandidater, hvis udseende udstråler kompetence.”

På et tidspunkt skrev Børsen, at med hensyn til ophængning af valgplakater, drejer det sig i bund og grund om at opnå den størst mulige effekt for pengene, og selvfølgelig har valgplakater stadig en vis effekt, men enhver marketingskampagne skal vurderes i forhold til dets alternativer.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har peget på, at 97 % af kandidaterne hænger valgplakater op. Det er en stigning i forhold til de seneste kommunalvalg.

En ældre undersøgelse på Videnskab.dk (fra 2009) hævder, at man kan flytte 6-7 % stemmer fra et parti til et andet. Endvidere kan man flytte op til 12-13 % internt i et parti ved at sætte flere plakater op end partikollegaen.

Omvendt findes der også en række påstande om, at valgplakater ikke hjælper noget som helst, og der er endda dem, der vil mene, at de nærmest virker irriterende og bidrager til politikerlede.

Link til Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside om regler for valgplakater:
http://valg.oim.dk/partier-og-kandidater/valgplakater/

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Valgplakater skal være fjernet senest om en uge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER