ENERGIHUSET A/S kåret som gazelle og ansætter direktør

ENERGIHUSET A/S kåret som gazelle og ansætter direktør

13. november 2017 - kl. 8:38 - af

Der er smil på læben hos ENERGIHUSET A/S og DANSK BYGNINGSSCREENING A/S.

Med hovedkontor i Sæby, kontorer i Vejle, Pandrup samt København og ikke mindre end 19 ansatte, er den lille virksomhed, som før årsskiftet lå på havnen, vokset sig stor på rekordtid. Virksomheden på Sæbygårdvej er ikke fysisk stor, men med stor viden og en bred kompetencevifte er de blevet landskendt i alle afkroge af landet.

Derfor var det også en glædelig nyhed for indehaverne Mads Peter Sørensen og Johnny Vittrup, da de blev kåret som gazellevirksomhed 2017 udvalgt mellem ikke mindre end 300.000 CVR-numre.

Ny direktør ansat

Mads Peter Sørensen fortæller: ”Vi er en virksomhed i vækst, og vi skal holde fokus på det, vi er gode til. Vores kunder må ikke vente på svar, selvom vi har mange bolde i luften. Derfor var det heller ikke svært for os at tage beslutningen om, der skulle ansættes en direktør, som kan varetage ledelsen af virksomheden på professionel vis.

Værdiforøgelse er et af vores nøgleord, og vi skal også huske os selv i det her. Derfor var det naturligt for os at kontakte Preben Kejser, som er lokal og har de kvalifikationer, vi efterspurgte. Vi har længe kørt med to speedere men ingen bremse, men den har vi nu”, lyder det med et smil på læben.

”Historien er faktisk lidt sjov, for da vi kontakter Preben, er han på vej til Århus for at underskrive en aftale om hans fremtidige virke, men han får vendt bilen, og vi får hurtigt en aftale på plads”.

Johnny og Mads Peter er 2 iværksættere, der gerne vil ud på farten og få sat skub i tingene, men der er én, der skal blive på kontoret og sætte i system. Preben Kejser er ideel hertil og har efter mange år i IT- og bankbranchen erfaring med at få lagt en rettesnor og få procesoptimeret. Der skal skabes transparens i virksomheden, og nu har de en til at sidde og arbejde med administration.

Preben Kejser tiltrådte sin nye stilling som direktør 1. november og indgår fremover i bestyrelsen.

Akademisk arbejdskraft

Aalborg Universitet lavede i 2016 beskæftigelsesundersøgelsen for Vækstforum Nordjylland og ingeniørforeningen IDA, og undersøgelsen belyser anvendelsen af højtuddannet arbejdskraft i 144 private erhvervsvirksomheder i fem nordjyske kommuner.

Allerede fra starten i 2011 har virksomheden haft stor succes med at trække akademisk arbejdskraft til Sæby og dermed Nordjylland. Johnny har et bud på, hvorfor de ikke har mødt muren i at få højtuddannede ansat.

”Vores virksomhed har nemmere ved det, fordi vi har noget mere at byde på. Virksomheden blomstrer, og det tiltrækker akademikere.

Der er så mange forskellige kompetencer i huset, at akademikere kan se en fordel i at arbejde hos os og ser virksomheden som attraktiv. Vi er skruet sammen med mange profiler, hvor vi vil have ganske få med samme profiler. Derfor fungerer vi som et videncenter med mange forskellige faglige kompetencer, der kan sammensættes. Det gør, at folk har lyst til at komme herud for at arbejde hos os men også være kunde hos os.”

39 % af virksomhederne i beskæftigelsesundersøgelsen har ansat 1-5 højtuddannede medarbejdere, 45 % har ikke højtuddannede ansat, og heraf har 58 % af de små virksomheder ikke en højtuddannet ansat. Dette kan muligvis skyldes, at det for nogle virksomheder kniber med at se relevansen af denne arbejdskraft, og hvad deres profiler kan tilbyde.

Dette er Johnny dog ikke i tvivl om: ”Akademikere er et plus, fordi de kan håndtere skriftlig dokumentation efter at have arbejdet flere år med bøger i hænderne og skrevet opgaver. De er knaldhurtige til at omsætte viden til handling. Når lærebøgerne er lagt til side, så skal man ud at høste erfaring, og med vores blandede bolsjebutik er der masser af erfaring at høste. Mindre virksomheder er derfor et fint sted for en ung akademiker at starte”.

En af de nyligt ansatte i DANSK BYGNINGSSCREENING A/S er Lone Grønborg, der er uddannet biolog og i mange år har arbejdet med indeklima på Færøerne. Johnny fortæller, hvad hun faldt for ved virksomheden.

”Lone sagde med det samme, at her er rigtig mange kompetencer samlet ét sted, og det synes hun var et meget stort plus. Hun har ikke så meget teknisk viden om konstruktionssammensætning, udover den erfaring hun har skabt sig på Færøerne. Men her kan hun banke på ved kollegaen, der er civilingeniør eller tømrer, og høre hvordan konstruktionen er sat sammen. Det gør hendes profil meget stærkere. Hun ved meget om skimmelarter, resten kan hun få af viden hos de andre ansatte. Derfor valgte hun os som virksomhed, selvom hun var i spil tre andre store steder.

ENERGIHUSET A/S har også to ansat, der underviser på Aalborg Universitet. Det er med til at sende et signal til de unge under uddannelse om, at her er en virksomhed med faglig pondus. At Mads Peter er et kendt ansigt på universitetet har også været med til at tiltrække virksomhedens to studiehjælpere.

”De synes, det er fedt at være i kontakt med virksomheder på den måde, og at de har gode muligheder for at spørge om faglige afklaringer end andre fra uddannelsen har.

Det hele kan opsummeres i, at fordi vi har haft succes med at skabe den brede faglighed, så har vi haft mulighed for at tiltrække akademisk arbejdskraft”, slutter Johnny.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'ENERGIHUSET A/S kåret som gazelle og ansætter direktør' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER