Lægedage 2017 skal skaffe flere læger til kommunen

Lægedage 2017 skal skaffe flere læger til kommunen

12. november 2017 - kl. 0:45 - af

Der skal stort fokus på at få nye praktiserende læger til Frederikshavn Kommune. På Sundhedsudvalgets næste møde den 14. november rummer et af dagsordenens punkter en orientering om Frederikshavn Kommunes deltagelse i Lægedage 2017.

Det præciseres i resuméet, at det er en stor udfordring for de praktiserende læger i Frederikshavn Kommune at tiltrække yngre læger til at overtage deres praksis, og udfordringen bliver ikke mindre af, at ca. 15 praktiserende læger stopper inden for de næste 5 år og 8 inden for 2 år.

Med udgangspunkt i denne udfordring og budgetbemærkningen, om at være en attraktiv bosætningskommune, arrangerede Frederikshavn Kommune sammen med 4 praktiserende læger et ”tiltrækningsarrangement – Lægerne på Toppen” for yngre læger i maj 2017. Arrangementet blev positivt modtaget, og der deltog 10 yngre læger.

Som en opfølgning – og et led i at tiltrække yngre praktiserende læger – deltager Frederikshavn Kommune, Jammerbugt Kommune samt Aalborg Kommune som repræsentanter for de nordjyske kommuner sammen med Praktiserende Lægers Organisation Nordjylland, Region Nordjylland og Nord-KAP i Lægedage i Bella Center på Amager i uge 46.

Med en fælles stand vil de nordjyske kommuner sætte regionen og dens kommuner på landkortet og samtidig signalere, at man i Nordjylland bl.a. har tradition for og vilje til samarbejde med de praktiserende læger, og der samarbejdes om alt fra den enkelte patient/borger, etablering af praksis, bosætning og ægtefællejob til arbejdet i Kommunalt Lægelige Udvalg og Praksisplanudvalget m.v.

Udover at være fysisk til stede på standen er Frederikshavn kommune også ”til stede” med lægerne Aahaven i Sæby på den måde, at de pryder standens ene sidevæg med billede og citater om at være læge i Nordjylland.

Social-, Sundheds og Kulturdirektøren indstiller, at Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lægedage 2017 skal skaffe flere læger til kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER