NATO og EU fik besøg fra Sæby<br>…

NATO og EU fik besøg fra Sæby

8. november 2017 - kl. 8:36 - af

Besøg i NATO’s hovedkvarter og Europa-Parlamentet samt Waterloo-krigsskuepladsen var højdepunkterne under den fem dags tur, Ældre Sagen i Sæby afviklede med tre dages ophold i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Turen, der havde deltagelse af 52, blev vellykket, selvom vejrguderne kun i begrænset omfang viste sig fra sin bedste side. På førstedagen gik turen til den idylliske tyske middelalderby Schwalenberg mellem Kassel og Frankfurt, hvor man overnattede på både ud- og hjemturen.

I Bruxelles boede man på et centralt beliggende hotel, der var et godt udgangspunkt for sightseeingture til storbyens mange turistattraktioner, og der blev bl.a. mulighed for at besøge Grand Place, Manniken Pis, Palais Royale, Atomium, Musee Royale de L’armee foruden en hel del mere.

Højdepunkterne var dog besøgene i NATO’s hovedkvarter og i Europa-Parlamentet. Begge stede måtte sæbynitterne igennem et omfattende sikkerhedstjek, inden de blev lukket ind. Deltagerne fik en grundig orientering om det daglige arbejde i de to store institutioner, og rundvisningen I Europa-Parlamentet bød bl.a. på et længere ophold i den kæmpemæssige mødesal.

Da selskabet forlod Bruxelles gik turen først en snes km syd for den belgiske hovedstad til Waterloo – krigsskuepladen, hvor kejser Napoleon i 1815 led sit afgørende nederlag. Stedet er i dag en af Belgiens største turistattraktioner med et kæmpemæssigt museumsanlæg og den verdensberømte Løve-høj.

Fra Waterloo startede hjemturen til Sæby, som man nåede efter i alt godt 2700 km. kørsel de fem dage.

På kokkeskolen
Ældre Sagen i Sæby har i øvrigt også afviklet en tur til Tjener- og Kokkeskolen i Aalborg. Den havde samlet et halvt hundrede deltagere.

Det blev en vellykket tur med rundvisning på den store undervisningsinstitution – med indtagelse af en lækker tre retters middag tilberedt og serveret af elever på skolen som det absolutte højdepunkt.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'NATO og EU fik besøg fra Sæby
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER