”Vi skal turde investere i vores landsbyer…”

”Vi skal turde investere i vores landsbyer…”

7. november 2017 - kl. 10:04 - af

Dette slogan kendetegner mit banner centralt placeret i vores lange kommune.

Jeg mener hvert et ord! og læser nu til min store glæde, at Jens Hedegaard (A) mener, at en investering i vores opland kommer fem gange tilbage.

Jeg vil dog mene, at der i den byrådsperiode, hvor jeg har fået lov til at være med ikke er investeret i vores opland i et sådant omfang, at vi tilnærmelsesvis nærmer os 1/3 af anlægsbudgettet.

En ting er anlægsbudgettet, noget andet er den service som vi tilbyder. Vores institutioner i oplandet har svært ved at få enderne til at nå sammen på trods af øvelsen med Bæredygtigt Børneområde.

Et enkelt eksempel herpå, er at forældre for nyligt har modtaget besked om, at det ikke længere er muligt at holde åben til kl. 17 i alle vores institutioner udenfor de tre store byer. Det har tidligere været sådan, at forældre med behov for udvidet åbningstid fra kl. 16.30 – 17.00 har kunnet søge herom.

Som mor til tre, bosiddende i udkanten af vores kommune og med job 50 km. væk, så kender jeg om nogen til det behov at skulle ansøge om ”udvidet åbningstid”. Det er ikke af lyst! Og jeg er klar over, at man i den situation, føler at man står med ”hatten i hånden”.

Men nu strammer vi garnet, og gør det således umuligt for nogle familier, at være bosiddende i vores landsbyer selv med et 8-16 job. Det er ikke godt nok.!

Vi skal arbejde for, at familieliv og arbejdsliv kan kombineres – også i oplandet.

Med det nuværende serviceniveau i oplandet risikerer vi, at vi gør vores daginstitutioner meget lidt attraktive. Dette resulterer i, at forældre enten flytter deres børn til et dagtilbud nærmere jobbet og måske endda udenfor kommunegrænsen.

Værste scenarie er dog, at familien måske tager konsekvensen, at de vælger at flytte efter jobbet. Det er en dårlig taktik, som langt fra støtter op om en fornuftig bosætnings- og indkomstpolitik i vores kommune.

Frederikshavn Kommune kører netop nu en ganske god kampagne omkring bosætning ” MOVE NORTH”. Man kunne dog fristes til at tænke, at kampagnen kun er forbeholdt de tre store byer Skagen, Frederikshavn og Sæby.!?

Så kære Jens – jeg vil glæde mig til at se, om der også er vilje til at investere i vores opland efter den 21. november og om det er den Socialdemokratiske gruppe, der står bag din holdning…!?

Jeg ved med sikkerhed, at Venstre bakker op.!

Mette Hardam (V)

Banner

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Vi skal turde investere i vores landsbyer…”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER