Jens Hedegaard: <br>28 Byer !

Jens Hedegaard:
28 Byer !

5. november 2017 - kl. 11:27 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Jens Hedegaard (A).

28 oplandsbyer er der i Frederikshavn Kommune, uden for de 3 hovedbyer Skagen, Frederikshavn og Sæby. 1/3 (ca. 20.000) af Kommunens indbyggere bor i og omkring oplandsbyerne. Imellem de små landsbysamfund er der nogle bysamfund der faktisk kun har byskiltet, som eneste kommunale tilknytning. Hvorimod de større landsby samfund, som bl.a. Østervrå og Strandby-Elling har det hele. Skoler, forretninger, læger, idrætsanlæg, kulturinstitutioner industri osv. Men næsten alle bysamfundene har en kirke, der for enkelte af dem kan dateres helt tilbage 1200 hundredetallet. Et liv på landet er altså ikke af nyere dato.

For langt de flestes vedkommende er det borgerne selv der har valgt, enten at blive boende der hvor de er født og vokset op, eller folk udefra der har valgt at flytte til landsbyen. Det giver en følelse af, at her bor jeg og jeg er en del af et lokalsamfund, som jeg kan overskue. Et lokalsamfund som man er interesseret i, og får lyst til at bruge kræfter og tid på. Med de kendsgerninger in mente har Frederikshavn Kommune ikke bare 28 oplandsbyer, men 28 ressource stærke byer med opland, der i høj grad er en styrke for Kommunen.

Derfor skal Kommunen også i højere grad have øje for, at en investeret krone i en oplands by ikke alene er en udgift, men en investering som bliver betalt 5 gange tilbage.

Kommunen har et velfungerende Distriktsudvalg, men vi skal blive endnu bedre til at indarbejde det store potentiale vi har i oplandsbyerne. Det kan vi bl.a. gøre ved at tænke lidt mere over fordelingen af anlægsmidler mellem de 3 hovedbyer kontra oplandsbyerne. Vi kan også igennem vores Tilflytter Service stille endnu skarpere ind på, hvilke fordele der er i at bosætte sig i oplandsbyerne. Mulighederne er utallige vi skal bare åbne øjnene.

Jeg bor selv i en op landsby og har i en lang årrække arbejdet i Distriktsudvalget og i LAG Gruppen, men det forhindrer mig ikke i, at se at en endnu højere investering i oplandsbyerne vil være en rigtig og fremtidssikret investering.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Hedegaard:
28 Byer !'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER