Barnets Blå Hus hjælper børn fra hele kommunen

Barnets Blå Hus hjælper børn fra hele kommunen

3. november 2017 - kl. 0:10 - af

”Det er godt at tale om, at mor og far er skilt og at far engang har drukket for meget,” fortæller Tristan. ”Man kommer ud med det, man går ikke og gemmer det indeni”
Molly er enig: ”Man ved, at man ikke er den eneste, som er i en familie, hvor mor eller far har drukket… eller måske stadig drikker… Det er rart at få snakket om det – så får man det mere godt indeni. Folkene her er gode at snakke med.”
Frederik: ”Vi får sådan – vi får hjælp til, hvordan det kan blive bedre derhjemme.”
Signe: ”Jeg tænker ikke helt så meget over far hele dagen. Jeg tænker ikke på, om han mon har taget sine piller. For jeg har lært, at det er ikke mig, der skal huske det for ham.”

Børnene er med i børnegruppen om tirsdagen i Barnets Blå Hus. Her får de talt om alt det, der er svært, når man lever i en familie, der har eller har haft problemer med misbrug af alkohol, stoffer, medicin eller hash.

Men i børnegruppen handler det ikke kun om det, der er svært! Nogle gange skal man også have hjælp til at få øje på de gode ting i sit liv. Hvad er børnene gode til? Hvad drømmer de om? Hvem hjælper dem? Hvad er de gode til i familien? Hvad nyder de at lave med deres forældre?

Molly: ”Vi laver også nogen sjove ting i børnegruppen. Fx har vi lavet noget, der hedder Livets Træ. Der bliver man bevidst om alt det gode i sin familie.” Nike: ”Man bliver venner. Man lytter til hinanden. Vi griner også meget.”

Barnets Blå Hus har åbent mandag, tirsdag, onsdag og hver anden søndag.
Se mere om vores aktiviteter her: http://www.barnetsblaahus.dk/afdelinger/frederikshavn/aktiviteter

Hver anden søndag er der udflugt for familierne.
Søren: ”Det er sjovt at være sammen med far. Jeg kan godt lide at have ham med. Så leger vi mere end derhjemme.” Nike: ”Derhjemme sidder jeg bare foran computeren. Men om søndagen er det hyggeligt, så laver vi noget sammen. Signe: ”Den første gang syntes min mor, det var pinligt. Men så kom hun med igen. Hun synes også, det er rart og hyggeligt at være her. Og så har vi det sjovere sammen…”

Barnets Blå Hus i Frederikshavn har ind til videre hjulpet 35 børn. Tre familier ”banker på” og skal snart begynde. Men der er stadig hjælp til flere familier. Man er altid velkommen til at ringe.

Det er frivilligt at komme her. Man er anonym. Det er også derfor, børnene har fået andre navne i artiklen. Navne, de selv synes, er seje eller flotte.

Vi har mange skønne og dygtige frivillige. Men vi kan bruge flere. Især mænd.

Både familier, mennesker, der ønsker at give en hånd, og fagpersoner kan kontakte leder Irene Lerche på tlf. 61241457 eller via mail irl@blaakors.dk

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Barnets Blå Hus hjælper børn fra hele kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER