Lars Oldager: <br>Ikke mere kryben udenom!

Lars Oldager:
Ikke mere kryben udenom!

1. november 2017 - kl. 8:12 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Lars Oldager (DF).

På skolepolitisk møde igår arrangeret af Lærerkreds Nord, blev det bekræftet at flere politikere bare vil give beslutningerne videre til det nye Børne-og ungdomsudvalg.
Jeg er ikke enig i, at de er de bedre til at træffe beslutninger om ændringer i sager og ordninger vi i udvalget har besluttet. Det nye udvalg skal først til at finde sig selv og hinanden, samt ikke mindst sætte sig ind i det utroligt komplekse Børne og ungdoms udvalgsområde.

Jeg har haft rullende skolestart på dagsordenen i Børne og ungdomsudvalget. Jeg indstillede til resten af udvalget, at vi med det samme besluttede at, ordningerne rullende skolestart og aldersintegreret undervisning kunne blive frivillig for hver enkelt skoleafdeling. Det stemte Venstre, Socialdemokraterne og SF ned. De vil give beslutningen videre, i stedet for at, “At smede mens jernet er varmt”.

S-SF-V undskylder det med, at det bare vil være endnu en hovsa løsning.

Det har den meget kedelige konsekvens, at det ikke kan nåes i skoleårets 18/19 hvis det nye udvalg først får det på bordet, når de har skabt sig overblik.

Jeg mener det er forkert, ikke at tage ansvar nu, og lave beslutningen om rullende skolestart om, så det kan laves om inden næste skolestart i august 2018, når evalueringen viser at 25% af vores børn ikke trives i indskolingen.
Hvis det er en hovsa løsning, ja så må det være det.

Det nye udvalg sidder ikke med “hands-on” viden om de beslutninger der er blevet truffet i denne periode, så de er i mine øjne ikke så kvalificerede, som det gamle udvalg  er, til at beslutte ændringer i emner som vi har vedtaget, men som ikke virker.

IT programmet “Min uddannelse”, tildelingsmodellen på specialområdet, Demografimidler, rullende skolestart og aldersintegreret undervisning og lærernes forberedelsestid, er alle emner vi i det gamle udvalg, sagtens kunne behandle, og som kunne træde i kraft efter sommerferien i 2018, hvis vi behandlede sagerne nu.

Dog er virkeligheden en anden. Der er jo valg.
-Dansk folkeparti står ikke længere alene med holdningen til, at ville det lokale på hver enkelt skole, tiltrods for at andre partier har råbt på BBO som en bærende model i centraliseringens navn.
-Dansk Folkeparti står ikke længere alene med holdningen til, at de små skoler skal bevares og at de store understøtter de små, tiltrods for at andre partier har snakket visioner og struktur i fremtiden.
-Dansk Folkeparti står ikke længere alene med holdningen til, at Dagsinstitutionsområdet skal løftes så vi kan understøtte den tidligere indsats og gribe tidligere ind overfor børn der mistrives bla. i hjemmet
Det er vi selvfølgeligt glade for i Dansk Folkeparti, men tvivler på flere af de lovende ord, fra nogle af de andre partier.
Jeg kunne blive ved, men som sagt, der er jo valg!
Ved sidste valg viste det sig at, flere partier var ude at love, at der ikke blev skolelukninger. Sandheden er en anden idag.
Dansk Folkeparti stemte imod Bæredygtigt Børneområde, pga. Skolelukninger, og den massive besparelse/forringelse det medførte på skole-og dagtilbudsområdet.

I Dansk Folkeparti vil vil osse efter valget arbejde for disse emner og arbejde på at der sker ændringer til det bedre.
Der er partier der vil bruge “kolde” argumenter som økonomi, som grundlag for ikke at ændre noget, det mener jeg ikke vi skal, da vores kommune har overskud på driften og godt kan kanalisere midler ud i skolen og i daginstitutionerne.

Dansk Folkeparti mener at vi kan prioritere anlægs kroner til byggeri og renovering, men vi kan ikke prioritere økonomi ovenover børnenes trivsel eller de ansattes vilkår.
Det er på tide at standse op, og bruge den sunde fornuft og de ansattes indspark og vurdering til, at skabe bedre vilkår for vores børn, hvad enten de går i skole eller i børnehave / dagpleje.

Ikke mere kryben udenom, ikke mere valgsnak, men mere handling, tak!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lars Oldager:
Ikke mere kryben udenom!'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER