Hvad vil du være, når du bliver stor?

Hvad vil du være, når du bliver stor?

29. oktober 2017 - kl. 0:25 - af

Find ud af, hvor mange muligheder du har for at blive, hvad du vil, når op mod 100 virksomheder i Nordjylland holder åbent hus d. 4. november. Sådan lyder tilbuddet til de ældste elever i folkeskolen under overskriften ”Hænderne Op for Nordjylland”

Tilbuddet er især til de unge, der går i de ældste klasser i skolen, og som står over for deres valg af uddannelse. Op mod 100 virksomheder over hele Nordjylland står klar d. 4. november til at tage imod de unge og deres forældre. Målet er, at de unge får oplevelser og viden, som kan hjælpe dem på vej, når de inden længe skal træffe det vigtige studievalg. De unge er velkomne til at komme på besøg i en eller flere virksomheder alene eller sammen med venner eller familie. Det kræver blot en tilmelding via hjemmesiden www.hænderneop.dk. Her finder man information om samtlige virksomheder, der inviterer til åbent hus lørdag d. 4. november.

”For de unge er åbent hus arrangementet en rigtig god chance for at få en konkret indsigt i, hvad det er for nogle job, vores virksomheder tilbyder og for at møde faglærte medarbejdere, der kan fortælle om deres job, deres opgaver og den uddannelse, de har taget for at kvalificere sig til jobbet. Den massive opbakning fra virksomheder i hele Nordjylland er en klar indikator på, at det her er vigtigt. Derfor håber vi, at rigtig mange tager imod virksomhedernes udstrakte hånd og besøger dem 4. november”, siger Franz Cuculiza, adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S og formand for ErhvervsForum i Business Region North Denmark (BRN).

På et tidspunkt i en ikke alt for fjern fremtid kommer Nordjylland til at mangle dygtige, faglærte folk på arbejdsmarkedet. Mange nordjyske virksomheder har allerede svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Derfor har regionen og kommunerne i Nordjylland sammen med ca. 100 nordjyske virksomheder taget initiativ til åbent hus arrangementet. Formålet er, at flere unge og andre skal få øje på de job- og karrieremuligheder, der ligger i de nordjyske erhvervsvirksomheder. Ligesom åbent hus arrangementet skal bidrage til at nedbryde nogle af de fordomme, der er omkring produktionsvirksomheder.

”For de nordjyske virksomheder er det afgørende for at kunne indfri potentialerne for vækst, at vi har adgang til kvalificeret faglært arbejdskraft. Derfor er Hænderne Op for Nordjylland et vigtigt initiativ, som BRN og op mod 100 nordjyske virksomheder har fundet sammen om, for at løfte vores fælles udfordring – at sikre adgangen til kvalificeret arbejdskraft”, siger Franz Cuculiza, formand for ErhvervsForum i BRN.

Ud over de virksomheder, som er flinke at åbne dørene, er projektet støttet af Region Nordjylland, de 11 nordjyske kommuner, folkeskolerne, UU og jobcentrene i regionen.

Læse mere om åbent hus arrangementet d. 4. november på hjemmesidenwww.hænderneop.dk og Facebooksidenhttps://www.facebook.com/haenderneop/

460X125 Hænderne Op for Nordjylland

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad vil du være, når du bliver stor?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER