“En af os”- hedder Dennis!<br>…

“En af os”- hedder Dennis!

29. oktober 2017 - kl. 6:49 - af

En ung mand med ædle tanker – gode holdninger og masser af initiativ.

“Frøken Madsen” står der på skiltet – det er ikke Dennis ́s kæreste – men tæt på!

Dennis ́s kæreste hedder Michelle og sammen med Dennis driver de Sæby’s yndede og meget hyggelige restaurant, Frøken Madsen’s Spisehus – som er placeret og svøbt i den reneste Morten Korch idyl.

Vi er på vej ind i november måned – men restauranten er åben. Bortset fra en lille pause, gående fra den 23. december til den 12. januar, hvor vi holder en kombineret sommer-, påske- & juleferie – holder vi åbent året rundt, fortæller Dennis med et “så’n er det” smil.

Sommer sæsonen er travl – vinterperioden mindre travl men her med plads til hyggelige tiltag og arrangementer der er tilpasset årstiden.

Vi har altid selskaber kørende i vores selskabslokaler – og det er rigtig godt fordi det giver automatisk liv til restauranten og plads til at vi også kan servicere de gæster, der i vinterhalvåret kommer impulsivt dumpende fra gaden for at spise aftensmad eller bare nyde en god kop kaffe eller et udsøgt glas vin.

Frk. Madsen’s Spisehus beskrives eller omtales ofte som en gourmet restaurant – men fremfor gourmet restaurant foretrækker jeg det jyske udtryk “go-ma” restaurant – fordi det dækker mere præcist det vi er og det vi står for, fortæller Dennis. Vi laver god mad tilberedt af gode råvare og med god smag – og håndværkeren med den lidt større appetit – han bliver også mæt.

Udover de gode råvare og den gode smag gør vi også meget ud af, at stemningen altid er helt uformel og afslappet – vores gæster, voksne som børn – skal føle sig godt tilpas og hjemme her. Hvilket nu også er min fornemmelse, at vi er lykkedes med – det er meget sjældent, at vi laver en dobbeltbookning på et bord, fordi gæsterne bliver her hele aftenen – og det er vi selvfølgelig meget glade for, smiler Dennis.

Næste år har vi jubilæum, så er det 10 år siden, at jeg overtog stedet her – og jo, det skal selvfølgelig fejres, udtrykker Dennis med den klassiske nordjyske beskedenhed. Mega flot gået, sidder jeg og tænker i mit stille sind, fordi jeg netop har regnet ud at han dengang kun var 25 år – det skal da råbes ud 🙂

At Dennis har sans for både kvalitet, æstetik og dyrevelfærd, fornemmer man meget hurtigt – hans læremestre, som er nogle af Danmarks bedste tæller Ruth’s Hotel, Jeckels og Brøndums Hotel.

Det er de rene og gode råvarer både mad og vine består af her hos Frk. Madsen – en smuk blanding af økologiske, biodynamiske samt lokale råvarer.

Den laks vi benytter, er bæredygtig laks fra Hirtshals, selvfølgelig usprøjtet og selvfølgelig ikke genmodificeret.

Er der gris på menuen – har det været en glad, fritgående gris der er blevet kløet bag ørerne. I sæson er bl.a. vores svampe og kantareller fra Sæbygaard Skov eller lokale plukkere.

Vores vildt kød, er skudt vildt – ikke opdrættet vildt, fortæller Dennis, som iøvrigt er en erfaren jæger i hans sparsomme fritid – og det sker da også, at det er eget bytte, der servers i den hyggelige restaurant.

Vi har her i oktober måned afholdt 2 arrangementer med Vildt Buffet – det har været en kæmpe succes og noget vi derfor gentager til januar eller februar næste år.

På mit spørgsmål om kommende arrangementer – fortæller Dennis, at de selvfølgelig holder Mortens Aften, men her skal man være hurtigt ude nu, da der stort set er udsolgt.

1. december holder vi Portvinsaften – og det er en sand fryd og fornøjelse for både portvins kendere og dem der ikke er. Undertegnede har aldrig været fan af portvin – men det garanterer Dennis, at jeg vil være efter en sådan aften.

Portvinsaften menuen består bl.a. af velkomstdrink, 4 retters menu med hvid- og rødvin samt Tawny. Dennis fortæller, at både den hvide og røde vin denne aften er fremstillet af druer man typisk benytter til også at fremstille portvine af – og de vine skulle vist være ret vanedannende. Der vil samme aften være mulighed for at købe af disse gode vine til julen eller julens gaver.

At være jæger går hånd i hånd med en hund – og dem har Dennis hele 2 af. Hundende, som er to dejlige Labradore er tilmed to meget dygtige og meget præmierede jagthunde – og de er oplært af ejeren selv!

September måned i år blev Dennis nemlig officielt Jagthundeinstruktør i Danmarks Jægerforbund – og så kom vi ind på et emne, hvor Dennis, lige så passioneret som omkring mad og kvalitet nu fortsætter sin tale om hundetræning og hvor langt man kan nå med en hund, så længe man træner den positivt, med kærlighed og belønning – aldrig det modsatte.

Det er jo helt i tråd med moderne børneopdragelse udtrykker jeg – ja, siger Dennis – jeg tror, at mine kommende børn bliver pænt store!

Er man til jagt og hundetræning – eller til “go-ma” i de hyggeligste omgivelser – så er Dennis den rette mand. Sæby er en mangfoldig by – Dennis er en mangfoldig mand.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '“En af os”- hedder Dennis!
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER