Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger til årets julehjælp

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger til årets julehjælp

28. oktober 2017 - kl. 0:04 - af

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af julehjælp og har siden 2007, i samarbejde med Ekstra Bladet, hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. Årets julehjælp skydes i gang, når Dansk Folkehjælp d. 1. november åbner for ansøgninger. Dansk Folkehjælp forventer at se en stigning i ansøgerfeltet på mere end 10 %.

Arbejdsløshed eller sygdom er for flere forældre årsag til bekymringer om, hvordan de skal få råd til at holde jul for døres børn. December er derfor en svær måned for mange af de, der ikke har de økonomiske ressourcer til at holde jul.

Fattigdommen i Danmark vokser
I år forventer Dansk Folkehjælp en stigning i mængden af ansøgere til julehjælp, og til grund for dette ligger blandt andet statistikker, der dokumenterer den voksende gruppe af fattige i Danmark. Tal fra Eurostat, den europæiske statistikbank, viser, at andelen af de såkaldte ”ekstremt fattige danskere” er steget fra 2 % i 2008 til 3,7 % i 2015, og at Danmark er det fattigste land i Norden. Nye tal fra AE viser endvidere, at fattigdommen fortsat stiger i Danmark.

Hertil udtaler Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp:

”Fattigdommen i Danmark stiger med uformindsket hastighed – dette på trods af rekordlav ledighed og økonomisk vækst. Men der er en stor gruppe mennesker og familier i Danmark, som ikke er med, når det går bedre for Danmark. Det er dem, som er på overførselsindkomst, og særligt enlige forsørgere er spændt hårdt for. På vej mod årets julehjælpsindsamling, som Dansk Folkehjælp gennemfører for 11 år i træk, er vores klare forventninger, at der også i 2017 sættes ny og kedelig rekord, nemlig at et rekordstort antal familier vil søge om hjælp til julen. Vi forventer at se stigninger i ansøgerfeltet på mere end 10 procent.”

Derfor går Dansk Folkehjælps frivillige på gaden den 21. november på landets valgsteder og samler ind til vores julehjælp.

”For Dansk Folkehjælp er valgindsamlingen også en markering af, at vi synes, det går den forkerte vej i Danmark, og der er brug for, at vi sammen får vendt udviklingen, så uligheden ikke igen sætter sin egen negative rekord”, siger Klaus Nørlem.

Indsamling på valgdagen
Til kommunalvalget d. 21. november vil Dansk Folkehjælp samle ind til årets julehjælp ved en lang række valgsteder i hele landet. Dansk Folkehjælp håber, mange frivillige vil stille op og hjælpe med indsamlingen. Tilmelding som indsamler sker på https://www.folkehjaelp.dk/stoet-os/for-private/bliv-frivillig/frivillig-julehjaelp/ 

Hvem kan søge om julehjælp?
Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Med henblik på at sikre, at ansøgerne opfylder kriterierne, verificeres ansøgningerne af de sociale myndigheder i de pågældende kommuner, så det forsøges imødekommet, at de, der trænger mest, får hjælp.

Der er ansøgningsfrist for julehjælp d. 1. december.

Fakta om Julehjælpen
Julehjælpen har en samlet værdi af kr. 1.500 pr. familie og består af:

– Kolonialvarekurv til en værdi á 500 kr.

– 1 x gavekort til børnene til legetøj værdi á 500 kr.

– 1 x gavekort til børnene til sportstøj værdi á 500 kr.

Julehjælpen uddeles af Dansk Folkehjælps frivillige.

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst, jf. ansøgningsskemaet og have hjemmeboende børn under 18 år. Alle ansøgninger bliver verificeret af de sociale myndigheder i ansøgerens bopælskommune.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger til årets julehjælp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER