Musikskoleelever besøger DR Byen og spiller med bigbandet

Musikskoleelever besøger DR Byen og spiller med bigbandet

26. oktober 2017 - kl. 8:36 - af

10 elever fra Musikskolens afdelinger i Sæby, Frederikshavn og Skagen har fået chancen for at spille med DR Bigband’s dygtige musikere i forbindelse med koncerten fredag aften i Det Musiske Hus. ”DR Bigband er det ypperste indenfor rytmisk musik i Danmark, og for eleverne er dette en enestående chance for at prøve at spille med professionelle musikere på et meget højt niveau” udtaler musikskolelærer Frank Sørensen, der deltog på heldagsturen til DR Byen for at øve med eleverne og DR Bigband onsdag.

Her har eleverne sammen med bigbandet arbejdet med to nykomponerede sange, lavet af  Amalie Thørholm og Nanna Schelde fra Lydkanten – et sangskriverforløb, der varetages af Det Musiske Hus. Sangene er arrangeret af den international anerkendte pianist og komponist Søren Møller, der også står bag arrangementerne på aftenens øvrige repertoire, der spilles af DR Bigband med sangeren Michael Møller i front. Han er sangskriver og komponist, rost til skyerne for sine solo albums og sit arbejde med rockbandet Moi Caprice, og så er han fra Sæby. Denne aften indeholder sætlisten dog ikke Michael Møllers egne sange men indie-rockens klassikere, der får tilført et klangunivers og et liv der skal opleves live. Kom og lyt med når sangene af The Verve, Arcade Fire, Radiohead m.fl. samt to helt nye sange fra spirende lokale sangskrivere lægges i hænderne på Danmarks førende jazzensemble og Musikskoleelever.

DR Bigband, Musikskolen og Det Musiske Hus understreger med dette projekt igen de gode samarbejdsrelationer, hvor bigbandet gennem flere arrangementer og gæsteoptrædener i de senere år har medvirket til udviklingen af musiktalenter i Frederikshavn Kommune. Musikskolen tilbyder en bred pallette af musikundervisning, deriblandt eget bigband (Sæby Bigband), Sæbygarden samt talentklassen, hvori de unge har mulighed for at dygtiggøre sig og få et godt musikalsk fundament. Igennem mange år har elever, som ofte starter på et instrument trådt deres musikalske barnesko i Musikskolen inden de fortsætter videre på de forskellige musikuddannelser. Flere af Musikskolens tidligere elever er nu professionelle musikere – blandt andet i Nordkraft Bigband, Århus Jazz Orchestra og indimellem er trompetisten Jakob Sørensen også med i DR Bigband.

I dette projekt med DR Bigband deltager fra Musikskolen og Lydkanten:

Lucia Vester, 1. trompet

Frederik Cutujar, 2. trompet

Vincent Vester, 3. trompet

Anders Meng, 2. trombone

Vikthor Mogstad, 1. altsaxofon

Kristian Dragsbæk, 2. altsaxofon

Julie Bilde, Tværfløjte

Simon Müller, Guitar

Amalie Thørholm, Sang og sangskrivning

Nanna Schelde, Sang og sangskrivning

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikskoleelever besøger DR Byen og spiller med bigbandet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER