Klokkerne ringer for Reformationen 500 år

Klokkerne ringer for Reformationen 500 år

26. oktober 2017 - kl. 10:25 - af

På tirsdag vil folkekirkens kirkeklokker over hele landet ringe i et kvarter kl. 16.00-16.15 i anledning af 500 års dagen for Reformationen.

Når kirkeklokkerne ringer på tirsdag kl. 16.00 rundt i hele Frederikshavn kommune, er det ikke pga. en stor ildebrand eller fordi holstenere, preussere eller svensken går til angreb. Nej, det er i anledning af 500 års dagen for Reformationen.

Den 31. oktober 1517 blev Martin Luthers 95 teser imod kirkens misbrug af afladshandlen hængt op på en kirkedør i Wittenberg. På tirsdag er det nøjagtig 500 år siden. Selv om reformationen først kom til Danmark i 1536, har man valgt at fejre 500 års jubilæet samme dag, som man gør det internationalt, nemlig den dag, der begyndte det forløb, der endte med kirkens reformation. Og som endte med at forandre kirke- og samfundslivet radikalt på både godt og ondt. Ligeså Europakortet.

Alle 12 danske biskopper fra folkekirken i Danmark, Færøerne og Grønland står bag denne opfordring til i fællesskab at markere reformationsdagen med klokkeringning på samme måde landet over.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klokkerne ringer for Reformationen 500 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER