Venstre vil bevare turistperle i Sæby!

Venstre vil bevare turistperle i Sæby!

19. oktober 2017 - kl. 0:06 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående indlæg fra Asger Mortensen, Hasse Christensen og Michael Bertelsen.

Venstres byrådskandidater i Sæby vil arbejde aktivt for, at vi finder en fremtidssikret løsning omkring faunapassagen ved stemmeværket i Sæby, som alle kan se sig selv i.

Vi vil arbejde for, at der findes en løsning som indebærer en sikring af områdets herlighedsværdi, at vandspejlet forbliver uændret og at vi får en faunapassage, så fiskene kan vandre op i åen.

Det er afgørende for os, at løsningen skaber ro og tryghed for dem, som bor langs åen, så de ikke skal frygte, at deres bolig tager skade hvis vandspejlet sænkes. Derudover skal løsningen fortsat værne om den historie og det ”varemærke” som stemmeværket repræsenterer helt tilbage fra år 1710, så det fortsat er en af vores smukke turist attraktioner.

Civilingeniør Morten Haugaard fremsatte på et møde mellem bredejerne og formanden for teknisk udvalg et forslag, som vi mener, kan være løsningen som alle kan acceptere. Efterfølgende er forslaget behandlet på Teknisk Udvalgsmøde mandag den 9. oktober, hvor det er besluttet at teknisk forvaltning undersøger de nærmere konsekvenser og økonomien i det fremsatte forslag.
Forslaget er et stryg, som løber i den nordlige side af møllesøen og åen. Stryget starter ved Adda Ravnkilde broen og slutter, hvor møllesøen starter ud for Jacob Sewerinsvej.

Med afsæt i ovenstående forhold samt at projektet er økonomisk bæredygtigt og de tekniske beregninger holder, så støtter Venstre i Sæby Mortens forslag. Venstre i Sæby håber meget på, at alle parter vil tage del i den konstruktive dialog om at finde et kompromis, som alle kan se sig selv i.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre vil bevare turistperle i Sæby!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER