Venteliste til Børnebørnenes madværksted

Venteliste til Børnebørnenes madværksted

17. oktober 2017 - kl. 7:18 - af

En ny omgang af Børnebørnenes madværksted er startet i regi af Hjerteforeningen Sæby. Madværkstedet er blevet en stor succes, og der er denne gang 5 ”par” på venteliste.

Børnebørnenes Madværksted er et madlavningskursus for bedsteforældre og børnebørn. Kurserne, som afvikles i samarbejde med Nordeafonden, skal styrke båndene på tværs af generationer og give ældre og børn sjove madoplevelser. Børnebørnenes Madværksted påvirker tre generationers madvaner hen i mod en mere hjertesund livsstil.

Ældre og børn får ny læring om sund og velsmagende mad. Kurset giver dem gode erfaringer, som de kan bygge videre på i den daglige madlavning derhjemme. På den måde får øvrige familiemedlemmer også indsigt i, hvad sund mad er. Madkurserne inspirerer flere til bedre madsundhed og skaber mere fællesskab og livskvalitet.

”Til første kursusgang mødte alle deltagende børn og bedsteforældre op i god tid og var meget glade, positive og engagerede, inden kok Kristian Nørbjerg præsenterede kursets indhold og de forskellige temaer, man vil nå igennem,” fortæller bestyrelsesmedlem Elin Hyttel fra Hjerteforeningen Sæby.

Kristian Nørbjerg har bygget værkstederne op om 4 temaer og en råvare i centrum. Temaerne er aftensmad, madpakker og mellemmåltider, morgenmad og brunch samt festmad. Der blev orienteret om

kål, som indgik i første aftens måltid. Dernæst sendte Kristian Nørbjerg et kålhoved rundt, og deltagerne skulle fortælle, hvad deres livret er, hvorefter kogebogen med opskriften på aftenens måltid blev introduceret. Første aften sluttede med spisning af den fremstillede mad ved et langt bord, som børnene havde dækket.

I 2017 er Børnebørns Madværksted et pilotprojekt primært for børn fra 4.-6. klassetrin + bedsteforældre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venteliste til Børnebørnenes madværksted' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER