Portugals historie fortalt gennem vine

Portugals historie fortalt gennem vine

17. oktober 2017 - kl. 10:45 - af

– Hun er min assistent. Hun er også min sekretær, og ikke mindst er hun min kone, og det har hun efterhånden været i mange år.

Disse ord siger direktøren for Nordjysk Vinimport, Jørgen Hyttel, om sin kone Birgit, der også er medejer af firmaet.

– Ingen kan vist være i tvivl om, at vi begge har forladt arbejdsmarkedet. Om ikke andet kan det jo tydeligt ses på hårfarven. Vi stiftede firmaet i 2009, og vi driver det som en hobby med stor fornøjelse. Når vi er ude til den slags ting her, så er vi altid begge med, for vi supplerer hinanden, fortæller direktøren.

Det var Lyngså Borgerforening, der stod som arrangør af en vinsmagning med portugisiske vine på Kulturhuset Værestedet i Lyngså fredag 13. oktober. 34 glade gæster var mødt op til at smage på en rosévin, to hvidvine, tre rødvine og tre portvin. I pausen blev der serveret oste- og pølsebord, flutes og snacks. Det hele blev selvfølgelig skyllet ned med vin.

Undervejs havde vinfirmaet udlovet to smagskasser som præmier på indgangsbilletten, og det var der to damer, der blev rigtig glade for.

Allerede ved indgangen blev deltagerne mødt af portugisisk folkemusik og protestsange. Senere blev vist et par film med vindyrkning og togtur med veterantog gennem bjerge i Portugal.

Historie og vin
Fru Birgit havde sat sig rigtig godt ind i Portugals historie og diverse vinområder, og hun øste ud af sin store viden. Det samme gjorde Jørgen Hyttel om fremstilling af vin på både fade og flasker samt besøg hos diverse vinbønder, som parret efterhånden har fået et rigtig godt forhold til. Nordjysk Vinimport har en del handelspartnere, og der forhandles omkring 60 forskellige vine. Portugal er bestemt et eldorado som vinland, mener parret.

For ganske nylig er firmaet begyndt at levere portvin til kirker, hvor det bliver brugt som altervin.

Mange besøg i landet
– Intet kan jo være nemmere, når vi har en søn, som bor i landet og er gift med en portugiser. Vi har for ikke så længe siden haft den glæde at få et barnebarn, og så er det vel naturligt, at det efterhånden er blevet til en del rejser til landet.

Portvinsjulekalender
– Vi har bestilt et større antal portvinsjulekalendere, som vi allerede kan måle bliver et større hit i år. 24 portugisiske vine af mange slags i en flot gaveæske til bare kr. 599 -. Det er da noget alle voksne kunne ønske sig, mente Jørgen Hyttel.

Undervejs, mens parret fortalte, blev der stillet en del spørgsmål om blandt andet reserva, gamle vintyper, vintage og vinhøst samt vin på nye og gamle egefade.

Når først Lyngså-boerne er kommet hjemmefra, er de ikke sådan at genne hjem igen. Længe efter vinsmagningen var overstået, fortsatte de fleste med hyggeligt samvær. For nogle blev det en lang aften og sen gåtur hjem.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Portugals historie fortalt gennem vine' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER