Temauge på Stensnæsskolen i Voerså

Temauge på Stensnæsskolen i Voerså

16. oktober 2017 - kl. 7:34 - af

En hel uge med masser af sjove og anderledes aktiviteter

Uforglemmelig uge
Uge 41 i 2017 er sikkert en uge, som eleverne på Stensnæsskolen i Voerså aldrig glemmer. En uge som udfordrede eleverne med helt andre ting, end som dem de beskæftiger sig med til daglig.

Tydeligt var det at se, at her var der gang i noget spændende, og der var slet ikke tid til ”fis og ballade”, for udfordringerne var alt for spændende, med de mange forskellige aktiviteter, hvor den enkelte elev blev udfordret og prøvede sig selv af.

Kejserens nye klæder
Sidste år fik en del elever på skolen udleveret en kulturkuffert, som der nu er blevet arbejdet med siden. I den forbindelse fik Himmel, Hav og 3. klasse besøg af Andersens-Kuffert-Teater.

Henrik Rosenquist Andersen fremførte H. C. Andersens eventyr ”Kejserens nye klæder”.

Kroppen som motor
Himmel og Hav var et par dage sammen med pædagogerne i SFO, der er en forkortelse for skolefritidsordningen. Temaet var her lagt på kroppen som motor. Her blev der lagt vægt på sundt kontra usundt og kroppens bevægelse.

Senere blev der fulgt op på et cykeltema, der har været i spil i nogle uger.  Her lærte børnene om et cykelbarometers funktion, og om de mange cykelrunder på Svanevej, som børnene udførte i dejlig solskin og let vind.

En formiddag blev brugt til at kigge på gamle lege og se madpakkedysten på tv.

Fantasiinsekter
I billedkunst fremstillede 3. klasse fantasiinsekter. Kreativiteten var her rigtig stor, og en del af fantasiens insekter så skræmmende og gyselige ud. Fantasiinsekterne vil blive udstillet efter efterårsferien på skolens bibliotek.

3. klasse brugte også en formiddag på engelskundervisning.

Bjørneværksted
Tre af ugens dage var der i Himmel, Hav og 3. klasse kulturkuffert. Emnet var ”Bjørneværksted”.

Midt i ugen kom der besøg af en stor blød bamsefigur. Ingen af børnene anede noget om dette og var vildt benovede over denne overraskelse. På børnenes ipads blev der fremstillet adskillige pandaer, brune bjørne og isbjørne.

Torsdag medbragte eleverne legetøjsbamser i skolen. Nu skulle der blandt andet laves ID kort til bamserne.

Sidst på formiddagen foregik temaet i spejderhytten på Knud Søhanes domæne, i den nordlige ende af Voerså by. En forælder havde sponseret nogle fisk, så der kunne laves bjørnemad over bål. Da fiskene var fortæret, blev der afholdt bjørneløb.

Symaskinekort og brødkurve
4. klasse havde i nogle dage brugt tiden på at fremstille brødkurve. Torsdag skulle så den store prøve stå, da der skulle erhverves symaskinekort, og færdiggørelse af de påbegyndte brødkurve.

Storm P. maskiner
De første tre dage i ugen fremstillede 4. – 5. og 6. klasse Storm P. maskiner i fysik, natur og tekniklokalerne. Efter fremstillingen var der udstilling af de fremstillede maskiner, i de samme lokaler. 

Bag for en sag
6. klasse havde temaet ”Bag for en sag”. Om torsdagen bagtes der kager og andre gode sager i hjemkundskab. Tingene solgtes fredag på skolen, og overskuddet gik til ”Børns vilkår”.

Om fredagen var der fælles motionsdag for hele skolen, og det var også 6. klasse, der stod for afviklingen af dette arrangement.

4. – 5. og 6. klasse brugte også en eftermiddag på at spille dodge ball.

Matematik og spolebåndoptager
5. klasse havde torsdag matematik. Her undervistes i problem- og færdighedsregning. Målet var at pege eleverne i retning af, hvad en afgangsprøve indeholder.

4. klasse brugte onsdag eftermiddag på historie. Her blev eleverne præsenteret for en ældre model af en spolebåndoptager, og senere blev der kigget på slægtsforskning.

I denne forbindelse kom der en bedsteforælder på besøg og fortalte lidt om gamle dage.

Tekst og fotos Cille Strøm

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Temauge på Stensnæsskolen i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger