Jens Hedegaard Kristensen:<br> 7 øre !

Jens Hedegaard Kristensen:
7 øre !

15. oktober 2017 - kl. 0:14 - af

Skallede 7 øre er hvad fru Hansen skal betale for at få leveret én liter ren drikkevand på 3 sal. Vandet er rent og koldt lige til at drikke eller bruge til alle andre formål. Når det er brugt tager Frederikshavn Forsyning vandet retur, renser det og leder det rensede spildevand ud i Kattegat, for i alt 7 øre pr liter. Købmanden kunne nok sælge dig den samme vare, bare til 10 kr. for 1 liter, og så skulle du selv bære den hjem og skaffe dig af med emballagen.

Rent drikkevand har været den naturligste ting i verden, som vi i årtier har taget for givet. Desværre trækker der mørke skyer op i horisonten. Flere og flere vandværker i Danmark melder om pesticider i drikkevandet. Sidst har Ålborg meldt ud, at de har fundet diesphenyl-chloridazon (pesticider, et roe sprøjtemiddel) i deres drikkevand.

I Frederikshavn Kommune har vi årevis kæmpet en kamp for undgå, at komme i samme situation. Ved vore primære vandindvindingsområder i Tolne, Åsted m.fl. har Vandforsyningen betalt lodsejerne for ikke at bruge giftige sprøjtemidler ret oven på vores vandboringer. 14 mill. i alt har Vandforsyningen (alle jer brugere) betalt for at lodsejerne ikke hælder sprøjtegifte ud over vore boringer. Ligeledes har Vandforsyningen købt jord op omkring vandboringerne og der arbejdes tillige med dyrkningsrestriktioner.

Trods disse foranstaltninger skal vi både lokalt og på landsplan leve med, at der stadig udbringes slam og sprøjtes med allehånde pesticider i vores vandindvindings oplande.

Landspolitisk tøver man med at gribe radikalt ind. Henholdende snak om at vandværkerne ikke behøver at lægge beslag på så store områder. Landmændene er er blevet stærkt begrænset i uhæmmet brug af pesticider osv. Miljøministeriet kører frem med en jungle af Bestemmelser og bortforklaringer om alt hvad Vandværkerne skal tage hensyn til, men er langt mindre fast i tandkødet når det kommer til selve sagens kerne. Forbyd ved lov konsekvent al brug af slam og pesticider i vore vandindvindingsområder. Den vurdering skal ikke ligge ved den enkelte lodsejer.

Bagefter må vi finde ud af hvad der skal betales for dyrkningsrestriktioner eller direkte ekspropriation. Men stop denne gambling med vores grundvand nu.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Hedegaard Kristensen:
7 øre !'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger