Skolehaverne i Nellemanns Have blev gjort vinterklar

Skolehaverne i Nellemanns Have blev gjort vinterklar

10. oktober 2017 - kl. 9:19 - af

Sæbygaardskolens elever afsluttede mandag deres skolehaver i Nellemanns Have, og det var med stor bravur til Anne, der havde arrangeret dagen. Anne er fra Sæbygaardskolen.

Alle små 100 elever og deres lærer vidste, hvad der skulle gøres. Eleverne var delt op i hold, og til hvert hold var en primus motor fra Nellemanns Haves Venner, der fortalte, hvad der skulle arbejdes med, alt hvad der kunne komme igen, jordbær, frugt buske – krydderurter m.v., blev flot gravet op, og genplantet over vinteren. Så de 2.000 m2 skolehaver til sidst stod tilbage med det, der normalt skulle i komposten. Men inden længe kommer der store stubfræsere, osv., da området skal gøres klar over vinteren, med plantekassens / fliser – gange m.m.

Traditionen tro sluttede dagen med mad, som børnene selv havde dyrket, og som de var med til at tilberede over ildsteder. Men maden kunne ikke laves uden hjælp fra Spisehuset Frk. Madsen, hvor Dennis Thomas og Andreas fortalte, hvordan man skulle gøre.

Dennis havde været på jagt søndag, og havde skudt et rådyr, ænder og fasaner, så der blev også vist, hvordan man flår og tilbereder vildtet. Dette fulgte børnene med stor interesse.

Det blev også til en lille lynvisit af Borgmester Birgit Hansen, som kom med sodavand til maden, som var pragtfuld. Rådyrgryde med grøntsager, ris, æblekompot og pandekager.

Dennis fra Frk. Madsen havde sin utrolig dygtige hund med. Så dagen endte med en flot opvisning på, hvad en jagthund kan.

En utrolig god dag, hvor alle generationer var samlet, og som man roligt kan kalde ”Fra jord til bord”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolehaverne i Nellemanns Have blev gjort vinterklar' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger