Vinther Optik indsamler aflagte briller til Nepal og Afrika

Vinther Optik indsamler aflagte briller til Nepal og Afrika

6. oktober 2017 - kl. 7:41 - af

Hos Vinther Optik i Sæby kan du fra torsdag d. 12. oktober og året ud donere dine aflagte briller til en god sag, når butikken samler briller ind til svagtseende i verdens ulande. Indsamlingen skydes i gang på Verdens Synsdag, der hvert år afholdes for at sætte fokus på syn og synsproblemer i hele verden. Den lokale optiker Jan Vinther Hansen håber, at byens borgere vil bakke op om projektet.

Hvert år drager organisationen ”Syn for Sagen” til udsatte områder i verden for at hjælpe både børn og voksne til et bedre syn. Og hos Vinther Optik kan du nu donere dine briller til organisationen, så dine aflagte briller kan blive til nye briller for nogen, der ingen har:

– Vi er med i indsamlingen, fordi vi gerne vil gøre vores i kampen mod synsproblemer i fattige lande. De rigtige briller forbedrer livskvaliteten betydeligt for dem, som ikke har mulighed for selv at anskaffe dem, og det vil vi meget gerne bidrage til. Vi håber derfor, at rigtig mange vil aflevere deres aflagte briller, så andre kan få glæde af dem, siger Jan Vinther Hansen fra Vinther Optik og fortsætter:

– Hos ”Syn for Sagen” arbejder de på at give synet tilbage hos bl.a. befolkningen i landdistrikter i Nepal og Afrika. Her lider mange af nedsat syn på grund af gentagne infektioner, diabetes, aldersforkalkning, grå stær eller dårlig hygiejne. Så er det skønt, at vi kan hjælpe ved at lægge butik til indsamlingen og bruge vores ekspertise til at sortere og teste brillerne og få dem videre i systemet til deres nye, glade ejermænd.

Alle briller kan genbruges
Når brillerne er indsamlet, bliver de opmålt i styrke, registreret og rengjort og derefter transporteret med ”Syn for Sagen” til Afrika og Nepal, hvor de udleveres til svagtseende. Det sker dog først efter, at en synstest er blevet udført af en autoriseret optiker tilknyttet Syn for Sagen – så der kan føres kontrol med, at kun korrekt tilpassede briller udleveres til de nye ejermænd.

– Vi tager imod alle former for briller og modtager gerne både børnebriller, damebriller, herrebriller, læsebriller, solbriller, sportsbriller og briller med glidende overgang til projektet. Så længe de er funktionsdygtige, og både stel og glas er intakt, kan de bruges. Vi håber derfor, at alle nuværende eller tidligere brillebærere vil tage et kig i skuffer og gemmer og lade de aflagte briller gå videre til nogen, der virkelig har brug for dem. Med en lille fælles indsats kan vi gøre en rigtig stor forskel, slutter Jan Vinther Hansen.

I kampagnens løbetid – fra 12. okt. og året ud – kan du hos Vinther Optik få udleveret en pose til dine aflagte briller. For hver brille du indleverer, får du et lod i konkurrencen om et brillegavekort på 500 DKK. Så med lidt held kan kampagnen resultere i nye briller til både dig og en svagtseende i Afrika.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vinther Optik indsamler aflagte briller til Nepal og Afrika' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger