15 blev anholdt i gårsdagens store politiaktion

15 blev anholdt i gårsdagens store politiaktion

6. oktober 2017 - kl. 8:23 - af

Nordjyllands Politi gennemførte hele dagen i går, 5. oktober, en større politiaktion, der var rettet mod en række formodede indbrudstyve. I alt 15 personer blev anholdt ved aktionen – og 5 af de anholdte fremstilles i dag i et lukket grundlovsforhør i Hjørring. Herudover foretog politiet 21 ransagninger.

De anholdte er alle mænd i alderen fra 21-52 år, der er bosat i lokalområdet. 4 af de anholdte, der senere i dag fremstilles ved Retten i Hjørring, er sigtet for adskillige indbrud, som er begået siden august måned, mens fremstillingen af den femte anholdte primært sker for at have overtrådt den grove narkotikabestemmelse, straffelovens § 191.

De øvrige anholdte er blevet løsladt efter endt afhøring, men politiet opretholder sigtelserne mod dem, fortrinsvis for indbrud og hæleri.

”Vi har efterforsket længe mod flere af de anholdte personer, og i går skred vi så til handling i en samlet anholdelsesaktion, og mens aktionen pågik, blev vi ledt på sporet af andre mulige gerningsmænd. Derfor kunne vi anholde flere end ventet,” forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Sune Myrup.

Tyvekoster beslaglagt 
Ud over anholdelsesaktionen gennemførte politiets medarbejdere i alt 21 ransagninger.

”Og under disse ransagninger fandt vi en stor mængde koster, som vi har beslaglagt, da vi mener, at de stammer fra indbrud,” siger Sune Myrup.

De beslaglagte koster består blandt andet af 23 designerstole, designerborde, PH-lamper, smykker, sølvtøj, elektronik i form af computere og fladskærme. Desuden blev der, på én gerningsmand, fundet 500 gram amfetamin.

”Vi ved, at særligt mange borgere i blandt andet Vendsyssel har været plaget af indbrud. Og derfor er jeg overordentligt tilfreds med aktionens forløb med de mange anholdelser og beslaglagte koster,” tilføjer politikommissær Sune Myrup, der betegner aktionen i går som et hårdt slag mod det kriminelle miljø i Vendsyssel.

Lukket grundlovsforhør
Fremstillingen af de fem anholdte sker i dag kl. 09.00 i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. Og her vil Nordjyllands Politi kræve dem varetægtsfængslet, sigtet for omfattende indbruds-kriminalitet.

Imens fortsætter efterforskningen, hvorfor politiet ikke kan udelukke, at der kan ske flere anholdelser i sagen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '15 blev anholdt i gårsdagens store politiaktion' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger