Dansk Folkeparti: Skolerne skal selv bestemme

Dansk Folkeparti: Skolerne skal selv bestemme

4. oktober 2017 - kl. 0:03 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem, Lars Oldager (DF).

Man kan læse på diverse medier, at både SF og V, ønsker ro på skoleområdet. Nu er det jo valg tid, så det er måske forståeligt, at netop de to partier vil have ro, da evalueringen af deres mesterstykke “Bæredygtigt Børneområde” næsten er færdig.

Evalueringen peger i mine øjne i alle retninger, og derfor er det vigtigt efter min mening, at dykke ned i det. Vi skal specielt være opmærksomme på, effekten af rullende skolestart og Aldersdifferentieret undervisning, samt deling af skoler og klassekoefficienter.

Dansk Folkeparti, vil gerne gøre rullende skolestart og alders differentieret undervisning frivilligt at bruge, for skoleafdelingerne. Det betyder at hver enkelt skole afdeling selv skal kunne afgøre, om de ønsker 1-2-3 rul eller ej, ligesom de selv kan bestemme om de vil have Aldersdifferentieret undervisning, eller børnehaveklasse og op efter, som før i tiden.
Dykker man ned i evalueringen, finder man flere argumenter der kalder på handling, end på RO på skoleområdet. Nogle af skole afdelingerne er indrettet med Børnehave på skolen og lave klassekoefficienter, andre modtager elever fra 3 eller flere forskellige børnehaver, og har høje elevtal i hver klasse. Der er meget stor forskel på skoleafdelingerne i kommunen. Derfor mener Dansk Folkeparti at vi skal turde at behandle alle ens, ved at forskelsbehandle alle, dette betyder at hver enkelt skoleafdeling efter vores mening, skal kunne indrette sig lokalt, så det bedst mulige resultat kan opnåes, for børnenes læring og trivsel og de ansattes arbejdsglæde.

Dansk Folkeparti har længe talt om dette, og jeg er ikke bange for at træffe svære beslutninger fordi det er valgtid. Derfor indstiller Jeg på næste møde i Børne-og ungdomsudvalget, at der kan træffes beslutning om at bruge den 1 mio. Kr. der er afsat i budgettet til evaluering af BBO, på at gøre de to ordninger frivillige. Der er efter Dansk Folkepartis mening, alt for mange børn, der ikke trives i ordningerne, og det selvom de ansatte knokler og virkeligt bruger alle deres gode kompetencer. De ansatte er ikke skyld i udfaldet. Argumenter som at der osse var børn der ikke kom smertefrit igennem de “gamle” ordninger, mener jeg ikke skal være grund til at forlange ro på området, og derved ikke gøre noget.
Man ser mange af de andre kommuner i Danmark gå væk fra rullende skolestart og aldersdiff. undervisning. simpelthen fordi det ikke virker alle steder. Jeg vil ikke være med til at sparke beslutningen til hjørne, fordi der er valg, vi skal træffe beslutningen så hurtigt som muligt, så vi kan give de ansatte størst mulig tid tilrådighed, således at de kan organisere sig bedst, til næste skoleår, skulle udvalget vælge at følge indstillingen.

Jeg vil gerne være med til at tale visioner på folkeskole området, men jeg syntes vi skal gøre arbejdet ordentligt og rette de fejl der bl.a. er i Bæredygtigt Børneområde først, og derved være med til at sørge for, at Børn og forældre samt ansatte trives på bedst mulig vis i folkeskolen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk Folkeparti: Skolerne skal selv bestemme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER