Kend symptomerne på blodprop i hjernen

3. oktober 2017 - kl. 9:26 - af

Det er hovedbudskabet i Region Nordjyllands kampagne målrettet de nordjyske borgere.

Ring 1-1-2 ved symptomer

·         Hængende mundvig

·         Lammelse i arm eller ben

·         Talebesvær

Oplever du eller din pårørende en af de ting, skal du ikke tøve med at ringe 1-1-2. Det kan være en blodprop i hjernen og skal behandles hurtigst muligt.

– Ring med det samme. Du skal ikke vente og se, om det går over, noget jeg tror mange nordjyder har en tendens til at gøre. Men det kan have store konsekvenser for, hvor godt du kommer dig, siger overlæge på neurologisk afdeling, Niels Svaneborg, Aalborg Universitetshospital.

– For at vi kan give patienten den bedste behandling, skal behandlingen være i gang inden for ganske få timer – og senest inden for 4,5 timer. Senere end det kan vi ikke give den såkaldte trombolysebehandling, hvor vi kan opløse blodproppen medicinsk, siger han.

Vi skal blive bedre i Nordjylland
– At komme hurtigt i behandling er altafgørende for patienterne. Det viser forskningen. Så vi håber, at vi med den her kampagne kan højne kendskabet til symptomerne, få folk hurtigere ind på hospitalet og dermed redde liv, siger Monica Therkelsen, kvalitetskonsulent i Region Nordjylland.

Se filmen
Regionen har fået lavet en kort oplysningsfilm, der på de første dage allerede er nået ud til over 205.000 borgere på Facebook. Se den her: http://video.rn.dk/blodprop-i-hjernen-spot

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kend symptomerne på blodprop i hjernen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER