Kend symptomerne på blodprop i hjernen
3. oktober 2017 - kl. 9:26 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Det er hovedbudskabet i Region Nordjyllands kampagne målrettet de nordjyske borgere.
Ring 1-1-2 ved symptomer
· Hængende mundvig
· Lammelse i arm eller ben
· Talebesvær
Oplever du eller din pårørende en af de ting, skal du ikke tøve med at ringe 1-1-2. Det kan være en blodprop i hjernen og skal behandles hurtigst muligt.
– Ring med det samme. Du skal ikke vente og se, om det går over, noget jeg tror mange nordjyder har en tendens til at gøre. Men det kan have store konsekvenser for, hvor godt du kommer dig, siger overlæge på neurologisk afdeling, Niels Svaneborg, Aalborg Universitetshospital.
– For at vi kan give patienten den bedste behandling, skal behandlingen være i gang inden for ganske få timer – og senest inden for 4,5 timer. Senere end det kan vi ikke give den såkaldte trombolysebehandling, hvor vi kan opløse blodproppen medicinsk, siger han.
Vi skal blive bedre i Nordjylland
– At komme hurtigt i behandling er altafgørende for patienterne. Det viser forskningen. Så vi håber, at vi med den her kampagne kan højne kendskabet til symptomerne, få folk hurtigere ind på hospitalet og dermed redde liv, siger Monica Therkelsen, kvalitetskonsulent i Region Nordjylland.
Se filmen
Regionen har fået lavet en kort oplysningsfilm, der på de første dage allerede er nået ud til over 205.000 borgere på Facebook. Se den her: http://video.rn.dk/blodprop-i-
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Kend symptomerne på blodprop i hjernen' til en bekendt