Vil oprette nytteindsats i de 4 skoledistrikter

Vil oprette nytteindsats i de 4 skoledistrikter

24. september 2017 - kl. 0:03 - af

Center for Arbejdsmarked ønsker i samarbejde med de 4 skoledistrikter at oprette 12 fuldtidspladser til nytteindsats – dog maksimalt 3 pr. distrikt. Personerne i nytteindsatsen skal udføre arbejdsopgaver, der kunne betegnes som almindelige piccolineopgaver.

Det vil være opgaver som kopieringsopgaver, afrydning efter møder, oprydning på lærerværelset, anden forefaldende oprydning, praktisk hjælp ved opdækning til møder, praktisk hjælp til undervisere (f.eks. kopieringsopgaver) samt assistance med sekretæropgaver.

Spørgsmålet var sat på dagsordenen for det lokale Arbejdsmarkedsråd forleden. Sagen blev godkendt med en præcisering af, at det skal drøftes og godkendes i Det Lokale MED-udvalg og underskrives af næstformand i stedet for tillidsrepræsentant.

På et møde i følgegruppe til nytteindsats i slutningen af august blev der givet en betinget godkendelse til oprettelsen. Man ønskede bl.a. en ændring til ”Praktisk hjælp til dagligdagen”. Denne betingede godkendelse er under forudsætning af, at der bliver givet grønt lys af Det lokale Arbejdsmarkedsråd, og at de lokale MED-udvalg udvalg siger ok til nytteindsatsen.

Det fremgik tillige af sagsfremstillingen, at når vi kommer længere hen på året, stopper sommerjobs, og de første frafald fra uddannelsesinstitutionerne begynder at komme. Dette vil medføre flere henvisninger til nytteindsatsen, og der vil derfor blive et større behov for pladser – især pladser med opgaver, som hovedsageligt løses af kvinder.

Af Med-aftalen fremgår det, at den skal understøtte både ledere og medarbejdere i deres fælles bestræbelser på at levere kvalitet og effektivitet i kommunens serviceydelser til de borgere og brugere, kommunen er til for. ”Vi ved, at den gode arbejdsplads er fundamentet for den gode service, så enkelt er det!” lyder det.

MED-aftalen er reelt medarbejderes og lederes daglige arbejdsredskab, når det gælder samarbejde og medindflydelse. Aftalens ”ånd” er stærk og målrettet. ”Vi samarbejder, og vi gør det i tide, vi lytter til hinandens synspunkter, og vi fører dialog! Vi påskønner og respekterer hinandens indsatser.”

Hvis man har lyst at læse mere om indholdet af MED-aftalen for Frederikshavn Kommune, kan dette link benyttes:
http://frederikshavn.dk/Documents/hr_loen_og_personale/MED-aftale_2017.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil oprette nytteindsats i de 4 skoledistrikter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER