KV2017: Socialt ansvar – vi kan blive bedre

KV2017: Socialt ansvar – vi kan blive bedre

13. september 2017 - kl. 8:38 - af

I de nordjyske medier kan vi i øjeblikket læse historien om den dansk/ukrainske familie der står til at blive splittet op. Svitlana Romanchenko har fået nej til en ny opholds- tilladelse, og er udvist sammen med sin 18 årige søn, og vil i den forbindelse tage parrets fælles datter Maria på 3 år med til Ukraine, og derved splitte en familie totalt.

Hun driver sin egen skønhedssalon i byen- er uddannet jurist, sønnen er i gang med en IT uddannelse, og i øvrigt har hun blot fejlfortolket en dansk prøve, et sprog som hun i øvrigt taler glimrende. Skulle vi nu ikke hjælpe dem først og fremmest, de er godt på vej eller har allerede de ønskede kvalifikationer vi efterspørger i kommunen. Kan vi være andet bekendt. Og vi har da om nogen personalet der kan træde til.

Min bekymring hvis den da har nogen gang på jorden er dog alligevel- at vi i en tid hvor vi næsten er ved at snuble af stolthed og flotte ord over alle disse østeuropæere og andre nationaliteter der hentes til land- og landsdelene til nuværende og nyoprettede arbejdspladser går lidt med bind for øjnene. Jeg kan sagtens forstå at der er mere bosætning i disse mennesker, men glemmer vi ikke en hel gruppe i arbejdsløsheds segmentet. Jeg tænker på mange af de ufaglærte eller personer med korte uddannelser, der har været beskæftiget i b.la fiskeindustrien, produktions linjer på Martin (siden Harman Kardon), slagteribranchen o.s.v. der er blevet skubbet ud i arbejdsløshed af den ene eller anden grund. Mange af dem desværre- også i en sen alder.

Er det ikke en gruppe vi sylter i vores bestræbelser på at agere korrekt. Vi skylder dem at tage vare på deres problemstillinger om end ikke først, men så da samtidig.
I den nye byrådsperiode vil jeg hvis i sætter krydset ved min person udover min passion for foreningslivets ve og vel, samtidig ligge min interesse i fremtidens arbejdsmarked og udfordringer for den enkelte, samt ikke mindst virksomhedernes trivsel og muligheder for rekruttering og udvidelser ud fra de bedst mulige rammer.

Så husk X ved
Hasse Christensen
Byrådskandidat fra venstre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2017: Socialt ansvar - vi kan blive bedre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger