KV2017: Socialt ansvar – vi kan blive bedre

KV2017: Socialt ansvar – vi kan blive bedre

13. september 2017 - kl. 8:38 - af

I de nordjyske medier kan vi i øjeblikket læse historien om den dansk/ukrainske familie der står til at blive splittet op. Svitlana Romanchenko har fået nej til en ny opholds- tilladelse, og er udvist sammen med sin 18 årige søn, og vil i den forbindelse tage parrets fælles datter Maria på 3 år med til Ukraine, og derved splitte en familie totalt.

Hun driver sin egen skønhedssalon i byen- er uddannet jurist, sønnen er i gang med en IT uddannelse, og i øvrigt har hun blot fejlfortolket en dansk prøve, et sprog som hun i øvrigt taler glimrende. Skulle vi nu ikke hjælpe dem først og fremmest, de er godt på vej eller har allerede de ønskede kvalifikationer vi efterspørger i kommunen. Kan vi være andet bekendt. Og vi har da om nogen personalet der kan træde til.

Min bekymring hvis den da har nogen gang på jorden er dog alligevel- at vi i en tid hvor vi næsten er ved at snuble af stolthed og flotte ord over alle disse østeuropæere og andre nationaliteter der hentes til land- og landsdelene til nuværende og nyoprettede arbejdspladser går lidt med bind for øjnene. Jeg kan sagtens forstå at der er mere bosætning i disse mennesker, men glemmer vi ikke en hel gruppe i arbejdsløsheds segmentet. Jeg tænker på mange af de ufaglærte eller personer med korte uddannelser, der har været beskæftiget i b.la fiskeindustrien, produktions linjer på Martin (siden Harman Kardon), slagteribranchen o.s.v. der er blevet skubbet ud i arbejdsløshed af den ene eller anden grund. Mange af dem desværre- også i en sen alder.

Er det ikke en gruppe vi sylter i vores bestræbelser på at agere korrekt. Vi skylder dem at tage vare på deres problemstillinger om end ikke først, men så da samtidig.
I den nye byrådsperiode vil jeg hvis i sætter krydset ved min person udover min passion for foreningslivets ve og vel, samtidig ligge min interesse i fremtidens arbejdsmarked og udfordringer for den enkelte, samt ikke mindst virksomhedernes trivsel og muligheder for rekruttering og udvidelser ud fra de bedst mulige rammer.

Så husk X ved
Hasse Christensen
Byrådskandidat fra venstre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2017: Socialt ansvar - vi kan blive bedre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER