Stort overskud i Voerså Byudvikling

Stort overskud i Voerså Byudvikling

22. juni 2017 - kl. 12:40 - af

Det kom frem på generalforsamlingen, som Voerså Byudvikling afholdt i foreningsteltet på krogrunden ved åen onsdag 21. juni.

Kassereren udenfor bestyrelsen, Anna Sørensen, oplæste regnskabet, og fortalte at overskuddet var kr. 356.382,62. Det store pengebeløb skyldtes primært indbetalinger fra to af byens ældre borgere på kr. 350.000,00.

Herudover var der også blevet råd til en brugt plæneklipper til kr. 12.000,00 samt etablering af flagstang til kr. 4.833,00.

Egenkapitalen pr. 31. december 2015 var kr. 67.119,39. Lægges det tal til årets overskud, er den nye egenkapital kr. 423.502,01.

Godt og spændende år
Formand Dorthe Dadge fortalte i sin beretning, at det havde været et godt og spændende år. Her redegjorde hun for en indsamling, som havde skabt en del turbulens og uenighed, i det nu nedlagte Voerså Vandværk.

Bjarke Laubek, der er bestyrelsesmedlem i byudviklingen, men udpeget af Voerså Borgerforening, redegjorde for supplerende oplysninger til beretningen. Herunder blandt andet hvor vigtigt det var at holde styr på finanserne.

Voerså Byudvikling har et rente- og afdragsfrit lån ved Frederikshavn Kommune på rundt regnet 1,1 million kroner. Lånet var blevet forlænget til år 2027, og herefter var der mulighed for endnu en forlængelse på 25 år. Det betød, at der reelt er 35 år til at tilbagebetale lånet i.

Borgerkrav
Svend Nielsen forlangte, som endnu et supplement til beretningen, at Gynther Mølgård, der var formand i Voerså Byudvikling, gav en redegørelse for, hvad det var, der foregik i kulisserne mellem Voerså Vandværks bestyrelse, hvor han var formand, og Gynther Mølgård selv.

Gynther Mølgård forklarede, at han havde planer om, at de overskydende midler fra Voerså Vandværk skulle tilføres Voerså Byudvikling på krogrunden, så hele byen kunne få glæde af dem. Meningen var at sende et brev til alle 352 forbrugere af vandværket, der så kunne tage stilling til, om de ville donere disse penge til byudviklingen eller ikke.

Resten af vandværkets bestyrelse på sekspersoner med Morten Nielsen i spidsen, blev så fortørnet over dette forslag, at de blokerede Gynther Mølgårds adgang til pengemidlerne i både sparekasse og Frederikshavn Kommune.

På generalforsamlingen blev Gynther Mølgård fra flere sider opfordret til at stille op til det senere bestyrelsesvalg. Det ville han også gerne, men ikke før denne blokade i både sparekasse og kommune i form af dokumenter med fuldmagter blev ophævet.

Pengemidlerne fra Voerså Vandværk udgjorde i alt i omegnen af omkring kr. 300.000,00.

Disse penge er på nuværende tidspunkt udbetalt til vandværkets 352 tidligere forbrugere.

Nyvalg til bestyrelsen
Svend Nielsen og Jørgen Engbjerg blev nyvalgt til bestyrelsen. Herudover består bestyrelsen af Bjarke Laubek, Ian Mechlenburg og Søren Meng. Sidstnævnte blev genvalgt.

På grund af Gynther Mølgård og Per Lindegaard havde trukket sig fra bestyrelsen i utide, kom byudviklingens to suppleanter, Dorthe Dadge og Lone Pilgård, i spil. Dorthe Dadge blev herefter valgt til fungerende formand.

Dorthe Dadge og Lone Pilgård er efter bestyrelsesvalget tilbage på posterne som suppleanter.

Anna Sørensen fortsætter som kasserer udenfor bestyrelsen.

Michael Gadekær og Poul Thomsen blev genvalgt som revisorer.

Eventuelt blev en større debat
Under eventuelt kan som bekendt alt diskuteres, men intet besluttes.

Naturligt nok var der mange, der havde ønske om at komme med deres mening vedrørende virvaret og turbulensen i vandværkets bestyrelse. Flere havde gode råd til, hvordan trådene kunne redes ud, så alle igen kunne blive glade og komme videre med det store projekt på krogrunden.

Bjarke Laubek gav en større og længere redegørelse for bestyrelsens planer om diverse former for indsamlinger. Herunder et anpartsselskab (Aps) eller gavedonationer og tegningsblanketter. For at få alle disse ting på plads, i den nærmeste fremtid, havde bestyrelsen søgt råd og vejledning samt advokatbistand.

Gynther Mølgård kom med tre forslag, som han ønskede, bestyrelsen skulle tage op til overvejelse.

Indfør hvert år en præmie for det grimmeste hus i byen eller måske endnu bedre – en præmie til det pæneste.

Indfør en eller anden form for velkomst til borgere, der vælger at bosætte sig i området.

Indfør en præmie for hvert barn, der bliver født i området. Det ville være flot, hvis befolkningstallet blev væsentlig forøget.

Præmien kunne være en flaske vin til forældrene – eller måske noget helt andet.

Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stort overskud i Voerså Byudvikling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER