”Den Bette Trekant og Co”<br> udpeget som landsbyklynge

”Den Bette Trekant og Co”
udpeget som landsbyklynge

8. juni 2017 - kl. 0:37 - af

Seks landsbyer i Frederikshavn Kommune er udpeget som ny landsbyklynge. Det er landsbyerne Lyngså, Præstbro, Voerså, Ørtoft, Mølholt og Stidsholt, som er gået sammen med Frederikshavn Kommune om at ansøge om at blive en del af projektet ”Landsbyklynger”

Projektet er skabt i samarbejde mellem RealDania, DGI og Lokale- & Anlægsfonden, som har udmeldt en pulje, hvor op til 25 landsbyer og landdistrikter sammen med kommuner i hele Danmark kan ansøge om udvikling af landsbyklynger.

-Landsbyer skal samarbejde for at overleve. Tidligere var omkringliggende landsbyer konkurrenter om handels- og foreningsliv og det mærker man stadig, men hvis vi skal sikre vores eksistensgrundlag må man tænke samarbejde og i et vist omfang også vise hensyn, for ikke at modarbejde hinanden, siger Mette Hardam, formand, Distriktsudvalget, Frederikshavn Kommune.

-Landsbyerne er unikke hver især, og sådan skal det være nu og fremover, men vi håber at “landsbyklynger” kan samle borgerne i vores område, og fx give et skub for at skabe nye typer frivillige. Landsby-projektet gør det muligt at tilmelde sig i en kortere eller længere periode og arbejde med netop det projekt, man brænder for, siger Mette Hardam.

De seks landsbyer har nu udsigt til igennem halvandet år at få professionel hjælp fra initiativtagerne bag projektet samt Frederikshavn Kommune til at styrke deres samarbejde, kommunikation og markedsføring af deres landsbyklynge. Ved spørgsmål eller uddybende oplysninger, ring til Uffe Borg, kulturkoordinator, Frederikshavn Kommune, på 9845 5056.

Info om landsbyklynger
En landsbyklynge er et antal landsbyer i et lokalområde, der arbejder sammen i et netværk om fælles strategiske mål.

I netværket bruger landsbyerne hinandens styrker til at udvikle både den enkelte landsby og hele klyngen.

Klyngen er med til at skabe fælles identitet og socialt fællesskab landsbyerne imellem. Samtidig udvikles fysiske faciliteter og aktivitetsmuligheder.

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Den Bette Trekant og Co”
udpeget som landsbyklynge'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER