Solvarmeanlæg præsenteret i Voerså

Solvarmeanlæg præsenteret i Voerså

23. maj 2017 - kl. 7:41 - af

Det var Voerså Kraftvarmeværk, der havde inviteret til åbent hus lørdag 20. maj, så forbrugere, forretningsforbindelser og andre interesserede kunne komme og besigtige det nye solvarmeanlæg på Kringelhedevej. Det var der rigtig mange, der i løbet af dagen benyttede sig af.

Anlægget har egentlig været i brug siden 1. juli 2016 og kører perfekt.

7,5 millioner kroner investeret
Forhistorien er den, at der på et tidligere tidspunkt blev bestemt, at der skulle investeres i et solvarmeanlæg. 1 hektar jord eller 2873 kvadratmeter, som er nabo til varmeværket, blev opkøbt, og et stykke tid efter stod solcellerne parat til at blive sat i gang. Finansieringen er foregået gennem Kommunegaranti, og investeringen er i alt på kr. 7,5 millioner.

Driftsleder og varmemester Kaj Jensen havde en travl dag og viste rundt, samtidig med han svarede på utallige spørgsmål. De fleste ville gerne vide, hvor meget anlægget havde kørt ind i kroner indtil nu.

– Det hele afhænger af solen, og selv om der i dag er lidt overskyet, kan i prøve at mærke efter her, siger Kaj Jensen og skubber en lille isolering op på anlægget ude på marken. Dette lille rør og bolt, som de besøgende kunne mærke på, var ret så varm. Det var lige før, man kunne brænde fingrene.

Kaj Jensen fortalte i samme forbindelse, at anlægget siden 1. juli og indtil dato havde kørt 1.100 megawatt ind. Det betyder i danske kroner 440 – pr. megawatt, hvilket vil sige i alt kr. 484.000 -. Hertil kommer 25 % moms.

– Vi venter bare på masser af solskinstimer, så har anlægget kørt sig selv ind i løbet af ganske få år, og det skal nok vise sig at være en god investering, siger varmemesteren.

Varmeværket var i dagens anledning vært ved pølser med tilbehør samt øl og vand.

Tekst og foto(s) Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solvarmeanlæg præsenteret i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER