For-offentlighedsfase om Kiwi-butik i Sæby

For-offentlighedsfase om Kiwi-butik i Sæby

21. februar 2017 - kl. 12:04 - af

Skal byrådet ændre Kommuneplanens retningslinjer om detailhandel, så der kan opføres en dagligvarebutik på hjørnet af Nordens Allé og Aalborgvej i Sæby?

Sæby Avis kunne i slutningen af januar fortælle, at Frederikshavn Kommune havde modtaget en anmodning om tilladelse til at opføre en 1200 m2 stor Kiwi-butik i Sæby på hjørnet af Aalborgvej og Nordens Allé. Læs mere her:

https://saebyavis.dk/2017/01/27/kiwi-vil-aabne-en-ny-dagligvarebutik-i-saeby/#more-112204

Der er i dag indrettet autoværksted, forhandling af motorkøretøjer og beboelse på ejendommen. Det er nødvendigt at nedrive de eksisterende bygninger for at skabe plads til en butiksbygning med tilhørende kundeparkering og varegård. Der etableres vejadgang til butikkens parkeringsanlæg for personbiler fra Nordens Allé. Varelastbiler skal køre til butikkens varegård fra Tranåsvej og fra varegården til Nordens Allé via parkeringsanlægget.

Projektet kræver ny planlægning. Man kan som borger på et tidligt tidspunkt i planprocessen få indflydelse. Inden der udarbejdes egentlige planforslag ønsker Plan- og Miljøudvalget at indkalde idéer og synspunkter til den forestående planlægning. I den forbindelse er der udarbejdet et debatoplæg, hvor projektet og de hovedspørgsmål, der knytter sig til det, er beskrevet.

Fra de opsatte computere i Borgerservicecentrene i Sæby, Frederikshavn og Skagen samt på kommunens biblioteker er der også adgang til en digital udgave af oplægget.

Foroffentlighedsfasen strækker sig frem til og med 1. marts 2017. Bidrag skal være skriftlige og gerne vedlagt et kort eller en tegning, hvis det kan uddybe ens synspunkt. Er der særlige forhold, der bør analyseres og belyses i forbindelse med den forestående planlægning? Er det f.eks. de trafikale forhold, der skal ofres særlig opmærksomhed? Idéer til indretning af de udendørs opholdsarealer?

For at skabe bymidter med levende og varierede butiksmiljøer og for at sikre god tilgængelighed til butiksområder for alle trafikanter, skal detailhandelsbutikker placeres i overensstemmelse med den detailhandelsstruktur, der fremgår af Kommuneplanen. Området på hjørnet af Nordens Allé og Aalborgvej er ikke planlagt anvendt til dagligvarebutikshandel. Området er del af et større område langs Aalborgvej, der er planlagt anvendt til erhverv og butikker, som forhandler særligt pladskrævende udvalgsvarer. En dagligvarebutik på hjørnet af Nordens Allé og Aalborgvej vil således ikke være i overensstemmelse med Kommuneplanens detailhandelsstruktur. Derfor skal der besluttes en ændring af planen.

Det er Plan- og Miljøudvalgets vurdering, at en dagligvarebutik på Nordens Allé vil være trafikalt velbeliggende for leverandører af varer og for kunder – både for dem, der går, cykler eller benytter personbilen, når de køber dagligvarer. NT´s rute 73 kører ad Aalborgvej, og der er stoppesteder nord og syd for Nordens Allé. Aalborgvej er i Trafikplanen udpeget som Trafikvej, dvs. at vejen også fremover skal afvikle tung og megen trafik. Vejen er udstyret med fællessti for cyklister og fodgængere i hver vejside.

Link til omtale hos Frederikshavn Kommune:

http://frederikshavn.dk/Sider/Dagligvarebutik-p%C3%A5-hj%C3%B8rnet-af-Nordens-All%C3%A9-og-Aalborgvej-i-S%C3%A6by.aspx

Link til debatoplægget:

http://frederikshavn.dk/Documents/center_for_teknik_og_miljo/Foroffentlighed/Foroffentlighedsfolder%20Nordens%20All%C3%A9-Aalborgvej_S%C3%A6by_27012017.pdf

Link til debatoplæg

Tekst af Per Rye

En kommentar til “For-offentlighedsfase om Kiwi-butik i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “For-offentlighedsfase om Kiwi-butik i Sæby”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'For-offentlighedsfase om Kiwi-butik i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER