Nordjyske Bank: Markant resultatforbedring på 78 procent

Nordjyske Bank: Markant resultatforbedring på 78 procent

8. februar 2017 - kl. 11:57 - af

Nordjyske Bank kom ud af 2016 med et markant forbedret resultat. Det viser bankens årsregnskab, der blev offentliggjort i dag. Resultat før skat steg med 78 procent til 230 millioner kroner, og bankens samlede forretningsomfang steg med 1,7 milliarder til godt 43,3 milliarder kroner.

Nordjyske Bank har i dag offentliggjort sit andet årsregnskab efter fusionen med Nørresundby Bank. Regnskabet viser en klar forbedring af bundlinjen og en bank i markant fremgang. Resultat før skat steg fra 129 millioner kroner i 2015 til 230 millioner kroner i 2016, og banken forrenter nu sin egenkapital med 8,8 procent. Korrigeret for goodwill og kunderelationer ligger forrentningen af egenkapitalen primo 2016 på 11,8 procent:

– 2016 blev et godt år for Nordjyske Bank. Det markant forbedrede resultat skyldes, at vi formår at bibeholde en høj basisindtjening samtidig med faldende nedskrivninger primært som følge af forbedringer i den økonomiske situation for landbruget, forklarer adm. direktør Claus Andersen og fortsætter: – Vi er således godt tilfredse med regnskabet.

Basisindtjeningen blev i 2016 på 347 millioner kroner og dermed i den absolut øverste del af det udmeldte opjusterede interval på 320-350 millioner kroner. Lavrentemiljøet gør, at bankens renteindtægter falder, men banken formår samtidig at øge andre indtægter med 18 millioner kroner og at reducere driftsudgifter og -afskrivninger med 10 millioner kroner:

– Vi har høstet de forventede fusionssynergier og besparelser, og det er bestyrelsens og ledelsens vurdering, at hele banken nu står stærkt i markedet. Samtidig har Finanstilsynet sagt god for vores låneportefølje, og det ordinære besøg i banken i maj-juni 2016 gav således ikke anledning til mernedskrivninger. Endelig er vi stolte over nu at ligge nr. 1 på kundetilfredshed i Nordjylland, bemærker han.

Claus Andersen henviser her til en netop offentliggjort analyse fra Voxmeter, der viser, at Nordjyske Bank har den højeste kundetilfredshed blandt de nordjyske pengeinstitutter. Han tolker dette som positivt ovenpå fusionsåret:

– Den seneste analyse fra Voxmeter fortæller mig, at vi nu er kommet godt igennem fusionen. Kundetilfredshed er en af vores vigtigste målepunkter: Hvis kunderne er tilfredse – jamen så gør vi det rigtige, så vi både kan fastholde eksisterende kunder og tiltrække nye.

Bankens samlede forretningsomfang vokser fra 41,6 milliarder kroner i 2015 til 43,3 milliarder kroner i 2016. Det skyldes markante stigninger inden for både udlån, garantier og indlån.

Bestyrelsen i Nordjyske Bank indstiller til at udbetale 40 procent af årets resultat efter skat til aktionærerne. Det svarer til 73 millioner kroner og et udbytteafkast på 3,5 procent. Det vil med andre ord sige at køb af aktier primo 2016 forrentes med 3,5 procent alene via udbyttet.

Positive forventninger til 2017
Forventningerne til 2017 er positive, og Claus Andersen hæfter sig her særligt ved, at det går fremad for økonomien i Danmark og i Nordjylland. Både beskæftigelse og boligpriser er stigende, og det giver både sikkerhed og øgede friværdier. Blandt virksomhederne er der også stigende optimisme. Det gælder ikke mindst inden for byggeri, turisme, fødevarer, industri, landbrug og fiskeri, som alle vejer tungt i det nordjyske erhvervsliv. Det skyldes både den indenlandske efterspørgsel og forventninger om stigende eksport i 2017.

Samlet set forventer Nordjyske Bank i 2017 en basisindtjening som primo 2016 i intervallet 300-350 millioner kroner. Samtidig forventer ledelsen, at nedskrivninger på udlån og garantier vil falde yderligere med cirka 45 millioner kroner til niveauet 120 millioner kroner på grund af den forbedrede økonomiske situation for landbruget.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Bank: Markant resultatforbedring på 78 procent' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER