LandboNord fortsætter succes med busture til skolebørn

LandboNord fortsætter succes med busture til skolebørn

8. februar 2017 - kl. 0:53 - af

Der var klippekort og rutebiler til kaffen, da formand for LandboNords Kreds 2, Lars Mellemkjær, tirsdag mødtes med borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit Hansen.

Med sig havde Lars Mellemkjær et gavekort på ti busture, som Frederikshavn Kommunes skoler nu kan bruge, når de skal ud at opleve et landbrug.

– Det er vigtigt, at skolebørnene kommer ud. Vores besøgslandmænd er klar til at modtage, give dem en god oplevelse og fortælle om erhvervet. Når man kommer ind til byerne, er der flere børn, som slet ikke har nogen tilknytning til landbruget, så det er vigtigt også at give dem muligheden, siger Lars Mellemkjær.

Det er tredje år i træk, at LandboNord uddeler klippekort. Tidligere har skolebørn fra Brønderslev og Hjørring kommuner haft muligheden. Begge steder har det været en succes. I Frederikshavn er borgmester Birgit Hansen glad for initiativet, så skolebørnene med egne øjne kan tage stilling til erhvervet. Et erhverv hvor nogle af dem får en karriere.

– Der er rigtig mange myter om landbruget, og de unge mennesker har brug for at vide, at vi har et dedikeret og et rigtig dygtigt landbrug. Et vigtigt eksporterhverv i Danmark. Nogle vil måske se, at der også er jobmuligheder. Det er både LandboNord som forening, og vi som kommune, forpligtet til at fortælle om, for landbruget er et stort og vigtigt erhverv for os, siger Birgit Hansen.

Hun vil nu overdrage klippekortet til skoleforvaltningen, som i samarbejde med LandboNord, vil stå for det praktiske i samarbejdet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord fortsætter succes med busture til skolebørn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER