Stop med at kritisere og<br> start med at fokusere……

Stop med at kritisere og
start med at fokusere……

11. januar 2017 - kl. 0:05 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg: Jeg skriver som formand for skolebestyrelsen i skoledistrikt Syd.

Når jeg præsenterer mig som formand for bestyrelsen, er det fordi vi naturligvis også i dette regi er optaget af børnenes læring, udvikling og trivsel – ikke kun egne børn og egen skoleafdeling, men alle børn i skoledistrikt Syd og i Frederikshavn kommunes folkeskoler.

Vi er som bestyrelse det organ, der kan bringe forældrenes stemme til både politikere, ledelse og medarbejdere. Vi har desværre bare ikke fået nogen direkte henvendelse som samlet bestyrelse – vi har flere af os hver især talt med og hørt og ikke mindst læst om det, som nogen (ofte de samme) gentagne gange kritiserer skolen for.

Denne gang følte vi behov for at reagere og give vores bidrag til debatten…….

Der er faktisk rigtig mange der efterhånden har er helt andet og positivt syn på den skole vi alle sender vores børn hen i hver dag – desværre er det ikke de historier vi læser om på diverse medier.

Som de to mødre fra læserbrevet den 9/1 2017 skriver, ja så har vi engagerede, motiverede og ikke mindst yderst kompetente medarbejdere og ledelse der hver dag gør deres ypperste for at netop vores børn opnår det allerbedste både hvad angår læring, udvikling og trivsel.

Det vil være løgn at påstå, at år 1 med denne struktur (skoleåret 2015/16) ikke bød på udfordringer og ikke mindst enormt mange nye både arbejdsgange, vilkår og kollegaer for alle i Frederikshavn kommunes folkeskole. MEN det er heller ikke løgn, når vi nu ser og HØRER at her år 2, er det et ganske andet billede der tegnes.

Hvorvidt de pågældende to mødre taler på vegne af flere end dem selv og i så fald hvor mange er svært at tyde udfra læserbrevet den 9/1 2017 – men skylder vi efterhånden ikke os selv, vores børn og medarbejdere/ledelse ikke at fortsætte kritik og skyderi og istedet fokusere på alt der der VIRKER…… så vi sammen får skabt det allerbedste for familier – både nuværende og fremtidige tilflyttere.

Det betyder ikke, at vi skal “finde os i alle forandringer og nyt” ukritisk – men at vi skal samarbejde på og om vores børn på en konstruktiv måde. Det foregår for os at se, ikke på diverse medier.

På vegne af skolebestyrelsen skoledistrikt Syd – Louise Jæger Jeppesen, formand

2 kommentarer til “Stop med at kritisere og
start med at fokusere……” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Stop med at kritisere og
start med at fokusere……”

 • Kære skolebestyrelse.
  TAK for Jeres læserbrev og indlæg, – alle vi forældre kan vel hurtigt blive enige om, at vi aldrig bliver enige! Jeg var selv en af dem der fik ondt i maven over at læse det tidligere indlæg, -vi er selv meget nye i systemet, men vi/jeg har den absolut modsatte holdning end de 2 mødre præsenterede, nemlig at det fungerer fantastisk (i hvert fald for vores vedkommende) i Sæby Skole Distrikt Syd, og er træt af at høre på trusler om ikke at anbefale tilflyttere Sæby og at ville flytte til Privatskolen! Det er synd for de børn der ikke trives, det er det virkelig, og jeg håber at der bliver en løsning på det – men at give den nye ordning skylden, det er jeg ikke sikker på er helt korrekt…
  DEJLIGT I sætter ord på og opfordrer til forandringsvillighed, samarbejde og positivt fokus.
  Med venlig hilsen Inge

 • Monica Sivesgaard

  Forestil dig at dit barn er et harmonisk barn som trives godt både ude og hjemme. Barnet starter i skole og pludselig er dit barn alt andet end harmonisk – nu græder det næsten dagligt, vil ikke i skole, får ofte hoved- og mavepine og tisser i bukserne i skoletiden fordi barnet ganske enkelt ikke er tryg ved at gå på toilettet på skolen. Det scenarie må være enhver forældres mareridt, og det er der faktisk nogle forældre som oplever lige nu, her i Sæby.

  Vi har åbenbart børn der mistrives på Sæby Skole. Deres forældre har forsøgt at råbe skoleledelsen op, ønsker at politikerne griber ind og har ifølge skolebestyrelsesformanden også forsøgt at sparre med medlemmer fra bestyrelsen, men ak, børnene og deres familier mistrives stadig.

  Skolebestyrelsen på Sæby skole har via et læserbrev ønsket at give deres bidrag til debatten om skolestrukturen i Sæby, samt at reagere på et læserbrev, som er skrevet af to frustrerede mødre den 9. januar 2017. Jeg synes skolebestyrelsens reaktion er foruroligende.
  Formanden beretter at skolebestyrelsen faktisk ikke ved hvor mange børn der mistrives. Jeg synes det er stærkt bekymrende at skolebestyrelsen end ikke virker interesseret i at få afklaret dette – det er ret væsentlig viden ift. at evaluere den nye skolestruktur, skolesammenlægningen samt den rullende skolestart. Selv erfarne fagfolk ytrer bekymring i forhold til ændringerne på skolerne i Sæby – det er ærgerligt at skolebestyrelsen ikke er mere ambitiøse.

  Skolebestyrelsens reaktion er kynisk, ensidig og dobbeltmoralsk. De anerkender ikke de problemer som tilsyneladende eksisterer og opfordrer blot til at stoppe med at kritisere og starte med at fokusere. Samtidig kan man i et læserbrev fra den 2. august læse, at selv skolebestyrelsesformanden er både bekymret og kritisk: https://saebyavis.dk/2016/08/02/debatindlaeg-rullende-skolestart-i-frederikshavn-kommune/

  Jeg håber inderligt at skoleledelsen, bestyrelsen og politikerne er interesserede i at skabe de bedste forhold for ALLE elever på skolerne i Sæby og i resten af kommunen, og det gøres bl.a. ved at være undersøgende på det der ikke fungerer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stop med at kritisere og
start med at fokusere......'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER