Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

7. januar 2017 - kl. 0:17 - af

Kommunerne skal fastsætte en kvalitetsstandard for indsatsen vedrørende social behandling for stofmisbrug. Det er et lovkrav og sker med afsæt i Servicelovens § 139.

Når Socialudvalget holder første møde i det nye år, har udvalget derfor et punkt på dagsordenen, der drejer sig om at sikre en kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug. For at kvalitetsstandarden kommer til at indeholde de nødvendige elementer, er det nødvendigt at revidere Frederikshavn Kommunes kvalitetsstandard. En ny kvalitetsstandard præsenteres derfor for Socialudvalget.

En sådan kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug skal indeholde en samlet information til kommunens borgere om de tilbud og ydelser, som kommunen tilbyder borgere, der ønsker behandling for stofmisbrug. Den skal beskrive det politisk fastlagte serviceniveau i kommunen og herunder de politiske målsætninger og prioriteringer, som ligger bag.

Betingelserne for kommunernes udarbejdelse af en kvalitetsstandard fremgår af Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter § 101 i lov om social service. I bekendtgørelsen nævnes en række forhold, som kvalitetsstandarden skal beskrive. Det drejer sig bl.a. om de opgaver, som udføres på stofmisbrugsbehandlingsområdet, visitation til stofmisbrugsbehandling og behandlingsgaranti.

Frederikshavn Kommunes kvalitetsstandard følger lovgivningen ved at beskrive de i alt fjorten områder, som kvalitetsstandarden ifølge bekendtgørelsen skal indeholde. I forlængelse af det tværkommunale samarbejde omkring en del af misbrugsbehandlingen, Behandlingscenter Nordenfjord, er kvalitetsstandarden udarbejdet i samarbejde med Læsø og Hjørring Kommuner.

Social-, sundheds- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at Socialudvalget godkender kvalitetsstandarden for stofmisbrugsbehandling.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER