Vi kløjes i ejendomsværdiskatten<br>…

Vi kløjes i ejendomsværdiskatten

25. december 2016 - kl. 0:27 - af

Mange har en holdning til boligskatter, men det kniber med at hitte ud af dem, viser test fra Nybolig.

Ejendomsværdiskatten eller hvor meget man skal betale i skat af sin boligs værdi er et emne, som de fleste af os har en skarp holdning til. Men når vi selv skal regne ud, hvor meget skat man skal betale af sin boligs værdi, er vi knap så skråsikre.

Således kan kun 37 pct. finde ud af at beregne ejendomsværdiskatten på en bolig til 4 mio.kr. Det viser en online test, som 1.366 personer har taget hos ejendomsmæglerkæden Nybolig.

– Selvom det kun er en test med 1.400 besvarelser, siger det alligevel noget om, at netop spørgsmålet om ejendomsværdiskat var det spørgsmål, der vakte de største vanskeligheder af de ti spørgsmål, vi stillede. Mindre end 4 ud af ti er i stand til at fastslå, hvad man skal betale i ejendomsværdiskat, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig, og som står bag testen.

Ifølge ham er boligskatter og skattelovgivning sjældent det første, man begynder at studere til bunds.

– Jeg tror, de fleste synes, at skatter grundlæggende er kompliceret stof og måske lidt kedeligt, og i dag foregår langt det meste omkring vores skatter automatisk via forskudsopgørelsen eller via en revisor, så når man lige pludselig skal stå til regnskab for, hvor meget man betaler i ejendomsværdiskat, kommer mange af os til kort, siger Thomas Hovgaard.

Det ser ifølge testen ud til, at grænsen for, hvornår man skal betale hhv. 1 pct. og 3 pct. af ejendommens værdi i skat, ikke er almen viden for særlige mange.

– Er din bolig under tre millioner værd, skal du betale 1 pct. af værdien og dermed 30.000 kr. om året i ejendomsværdiskat, men overstiger den de 3 millioner kroner, ja så skal man betale 3 pct. af værdien, der overstiger den grænse. Derfor koster det 60.000 kr. om året at bo i en bolig, hvis offentlige værdi er 4 mio. og ikke 40.000 kr., som hovedparten af testdeltagerne svarede, siger Thomas Hovgaard og fortsætter:

– Derfor er det vigtigt, at man også sætter sig ind i boligskatterne. For er ens kommende bolig fx en million mere værd, end man troede, kan det betyde 30.000 kr. i ekstraudgifter om året.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi kløjes i ejendomsværdiskatten
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger