Regnskab for sundhedshus på Regionsrådets møde

Regnskab for sundhedshus på Regionsrådets møde

18. december 2016 - kl. 11:34 - af

Når Regionsrådet for Nordjylland holder årets sidste møde den 20. december er et af punkterne på dagsordenen godkendelse af regnskab for 2015 vedr. Sundhedshus Sæby I/S. Sundhedshuset ejes af Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune.

Regnskabet for 2015 for interessentselskabet er første hele regnskabsår med fuld omsætning. Der har ved regnskabsaflæggelsen været behov for afklaring med selskabets revisor, BDO, om, hvordan det sikres, at der hensættes en reserve i selskabet til den løbende vedligeholdelse både på kort og langt sigt. Dette har medført, at Sundhedshusets regnskabspraksis er ændret ifølge aftale med BDO i forhold til hensættelse af reserve til fremtidig vedligeholdelse.

Ændringen i regnskabspraksis vedrører egenkapitalen, hvor der reserveret et beløb til fremtidig vedligeholdelse. Reserven reduceres med det forbrug, der måtte være det enkelte år. Reserven vil især på sigt være nødvendig, hvis Sundhedshuset skal være selvfinansierende i forhold til fremtidige vedligeholdelsesopgaver.

Regionens administration arbejder på en vurdering af, hvorvidt denne ændring bør fremgå af interessentskabskontrakten mellem Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Regnskabet har været aflagt og er godkendt i bestyrelsen for Sundhedshus Sæby I/S.

Dette kan være hensigtsmæssigt af hensyn til fremtidige bestyrelsesmedlemmer og ejerne, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune, idet det dermed klart vil fremgå af kontrakten, at der reserveres midler til fremtidig vedligeholdelse af bygningen i selskabet.

Såfremt denne ændring ikke godkendes af Sundhedsministeriet, vil vedligeholdelse af Sundhedshuset fremover være en del af investeringsoversigterne hos henholdsvis regionen og kommunen. Dette er ikke hensigtsmæssigt, og der vil derudover være en problemstilling i forhold til lejerne i Sundhedshuset, idet en del af deres indbetaling af husleje er betaling til fremtidig vedligeholdelse.

Regionsrådets forretningsudvalg har den 12. december godkendt, og det indstilles forud for Regionsrådets møde, at regnskabet for 2015 godkendes.

Formand for Sundhedshuset er regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen (A). Næstformand er byrådsmedlem Irene Hjortshøj (A) fra Frederikshavn Kommunes sundshedsudvalg. Endvidere består bestyrelsen af formanden for Byrådets sundhedsudvalg, Anders Broholm (V), regionsrådsmedlem Henrik Buchhave (V) samt socialdirektør Rikke Albrechtsen for kommunen og souschef i Regionens ledelse i patientforløb, Henrik Houmøller Sprøgel for Regionen.

 

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regnskab for sundhedshus på Regionsrådets møde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER