Kontanthjælpsloftet<br> på Byrådets bord

Kontanthjælpsloftet
på Byrådets bord

17. december 2016 - kl. 8:44 - af

Når Byrådet holder sidste møde i 2016, slutter man den åbne del af mødet af med en henvendelse fra Christina Lykke Eriksen, SF.

Denne anmodes borgmester Birgit S. Hansen (S) give Byrådet en redegørelse for virkningerne af den borgerlige regerings genindførelse af kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen.

Helt præcist lyder spørgsmålet: ”Hvor mange i Frederikshavn Kommune rammes af kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen? Den borgerlige regerings argument for forringelsen af kontanthjælpsmodtagernes levevilkår er, at det skal kunne betale sig at arbejde. Borgmesteren/Jobcenteret bedes oplyse, i hvilken udstrækning, der i Jobcenterregi er ledige jobs til de mennesker, der rammes af kontanthjælpsloftet og 225 timers-reglen. Og hvad sker der med kontanthjælpen for de mennesker, der afslår et tilbudt job, de er kvalificerede til?”

Christina Lykke Eriksen påpeger som grundlag for sit spørgsmål, at lovgivningen sikrer borgerne mulighed for dækning af udgifter, såfremt de har været udsat for ændringer i de økonomiske forhold, f.eks. den borgerlige regerings nedskæringer på kontanthjælpen.

Hun anfører eksempler på udgifter, man kan søge støtte til som kontanthjælpsmodtager: hjælp til betaling af husleje, sygebehandling, medicin, tandbehandling eller lignende, flytteudgifter, udgifter i forbindelse med samvær med børn samt friplads i daginstitutioner.

Endelig ønsker SF’s byrådsmedlem belyst, i hvilken udstrækning den borgerlige regerings nedskæringspolitik over for kontanthjælpsmodtagerne har medført yderligere udgifter for Frederikshavn Kommune, og i hvilken udstrækning dækkes disse udgifter af staten?

Indstillingen forud for mødet lyder: Til drøftelse.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kontanthjælpsloftet
på Byrådets bord'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER