Apoteket informerer: Medicinsamtaler for kronikere

Apoteket informerer: Medicinsamtaler for kronikere

11. december 2016 - kl. 0:09 - af

Siden 1. januar har nye kronikere kunnet få en gratis Medicinsamtale, som skal sikre, at de kommer godt i gang med deres medicin, på apoteket.

Alt for mange kronikere har problemer med at tage deres medicin rigtigt og får derfor ikke det optimale ud af medicinen. Derfor får alle nye kronikere fra i år mulighed for en uddybende Medicinsamtale på apoteket.

På apoteket har vi har fokus på, at medicinen skal tages på den rigtige måde og på de rigtige tidspunkter. Det handler om at få skabt nogle gode vaner, så patienten kan få hverdagen til at hænge sammen.

Samtalen er delt op i to. Første del af samtalen foregår på apoteket og anden del kan foregå på apoteket eller over telefonen. De to samtaler tager til sammen om-kring 20 minutter.

Spørg på apoteket eller hos lægen

Hvis man er interesseret i en Medicinsamtale, kan man enten spørge på apoteket eller hos sin læge. Det er et tilbud til patienter, som indenfor det seneste halve år har fået ordineret ny medicin for en kronisk sygdom. Samtalen på apoteket foregår ikke i skranken som den almindelige rådgivning på apoteket, men i rolige og diskrete omgivelser.

På apoteket kan vi gøre meget med vores daglige rådgivning i skranken, men i en situation som ny kroniker, hvor der er mange nye oplysninger at forholde sig til, så er det rart med lidt ekstra ro og lidt ekstra tid. Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet.

Medicinsamtalerne er et nyt tilbud på alle danske apoteker og er gratis for alle nye kronikere, som får ny medicin. På apoteket kan man få en lille brochure, som fortæller merer om samtalen.

Samtalen kan man få når man er parat til det, ofte har man mange tanker i hovedet lige efter man har fået at vide, at man har en kronisk sygdom, det fylder så meget, at der ikke er plads til meget mere. Derfor foreslå vi ofte, at man får sin medicin med hjem, og begynder at tage den som foreskrevet af lægen, og så bruger én måske to uger på at samle spørgsmål sammen, og tage dem med til samtalen på apoteket. Derved får man selv mere ro på, og er måske mere klar til at få flere informa-tioner, når den første nervøsitet har lagt sig, og man har fået bearbejdet de informationer, som lægen har givet.

God weekend

Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: Medicinsamtaler for kronikere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER