
Autentisk, italiensk pizzeria og restaurant åbner i Sæby
9. december 2016 - kl. 9:55 - af Henrik Christensen
På mandag den 12. december åbner italienske Francesco Prudente Basilico – ristorante, pizzeria & catering i Vestergade i Sæby. Her kan gæsterne glæde sig til autentisk, italiensk mad lavet fra bunden af gode råvarer.
Drømmen om sin egen restaurant og pizzeria bliver til virkelighed på mandag den 12. december for 40-årige Francesco Prudente, når han slår dørene op til Basilico i Vestergade i Sæby. For kun én måned siden overtog italienske Francesco Prudente lokalerne i Sæby, som er blevet totalrenoveret frem til åbningen med både et pizzeria samt en hyggelig restaurant med plads til 25 gæster. Til at hjælpe sig i køkkenet og restauranten har Francesco ansat en hjælpekok direkte fra den italienske kokkeskole på Sicilien.
Francesco har boet i Frederikshavn i et år med sin kone, der er stuepige på Hotel Jutlandia, og deres femårige dreng. Han kommer fra en familie, der har været i restaurationsbranchen i 50 år i Italien, og han glæder sig til at byde gæsterne inden for til en autentisk italiensk spiseoplevelse:
– Min far kommer fra Napoli, og jeg viderebringer traditionen fra det traditionelle napolitanske pizzeria, og min mor er også uddannet kok med rødder i Rom. Jeg bruger kun italienske råvarer, og 75 procent af mine ingredienser kommer direkte fra Italien, siger Francesco Prudente på engelsk med en italiensk accent, som ikke fornægter sig.
Francesco Prudente taler passioneret om sin mad. Pizzaer skal laves med frisk mozzarellaost, pastaen er selvfølgelig hjemmelavet fra bunden, ligesom fisken er helt frisk. I pizzeriaet er der mulighed for take away både af pizza og andre retter. Man kan købe den hjemmelavede pasta fx ravioli med hjem med en vejledning, så man selv kan koge pastaen, da den skal spises helt frisk for at være bedst, som Francesco forklarer. Francesco Prudente tilbyder også catering, hvor han kan levere en italiensk menu til fester og fødselsdage, og han kommer gerne hjem og kokkerer i folks egne køkkener, ligesom han påtænker at undervise i italiensk madlavning.
– Jeg har en stor passion for at lave mad, som jeg meget gerne vil dele både med min gæster, der kommer i restauranten, og hvis jeg kommer hjem til folk og laver maden, fortæller Francesco Prudente, der har arbejdet som kok både i Italien, Schweiz, Tyskland og Rusland.
Francesco kom til Frederikshavn, fordi han fik arbejde i en lokal restaurant, men ambitionen har hele tiden været at starte for sig selv, og nu har chancen budt sig i Sæby. Han har fået hjælp til processen fra Frederikshavn Kommunes bosætningskonsulent og via iværksætterrådgivning hos Erhvervshus Nord, der yder gratis rådgivning til iværksættere.
- dav
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Autentisk, italiensk pizzeria og restaurant åbner i Sæby' til en bekendt