Sæby Apotek: <br>Godt nyt til forkølede

Sæby Apotek:
Godt nyt til forkølede

4. december 2016 - kl. 0:11 - af

Det har hidtil været en kendt sag, at en forkølelse uden medicinsk behandling tager 7 dage og med medicin varer den en uge. Forskellen har været, at med medicin har man kunnet lindre symptomerne på forkølelsen, mens den har huseret i kroppen.

Imidlertid er der for nylig kommet et nyt produkt på markedet i Danmark.Ved hjælp af et særligt enzym: Marinetrypsin, udvundet af torsk fra Polarhavet, og glycerin hæmmes forkølelsesvirus i at opformere sig i svælget.

Produktet virker ved, at enzymet hæmmer virus’ evne til at trænge ind i de sunde celler i svælget, hvor det ellers ville have opformeret sig og spredt forkølelsessymptomer til resten af kroppen. Samtidig virker glycerinen som en ekstra barriere på slimhinden.

Man bruger produktet ved at spraye to pust i munden hver 2. time 5-6 gange om dagen, når man er blevet forkølet.Efter kort tid vil de fleste kunne mærke at forkølelsen letter. Er man hurtig til at sætte behandlingen i gang, kan man undgå mange af forkølelsens symptomer. Produktet kan også bruges præventivt; Skal man f.eks. passe sine forkølede børnebørn, kan det være gavnligt at bruge sprayen før man får kontakt med børnene og så gentage spraybehandlingen hver 2. time herefter. Produktet kan bruges af børn over 4 år og voksne.

De fleste vil nok undre sig over, hvordan et enzym fra torsk ender i et produkt til behandling af forkølelse. Som med så megen anden udvikling, blev enzymet opdaget ved et tilfælde. En islandsk forsker undrede sig over at medarbejderne på en fiskefabrik havde usædvanligt bløde hænder med ganske få rifter og sår; Til trods for at arbejdet i primært bestod af at rense fisk. Forskeren undersøgte om fisken indeholdt gavnlige stoffer. Teorien viste sig at være rigtig! Bestemte havorganismer, der har tilpasset sig livet i det kolde Polarhav, indeholder en særlig variant af enzymet ”Trypsin.” Almindeligt Trypsin findes i mange organismer, sågar i mennesker. Til forskel fra almindeligt Trypsin har Marinetrypsin gode helende egenskaber. Det er disse egenskaber der udnyttes i det nye præparat.

Nu er der nok nogle der kunne blive bekymrede for skadelig påvirkning af havmiljøet, men det er ikke nødvendigt! Marinetrypsin udvindes af resterne fra den normale produktion på fiskefabrikkerne. Der bliver altså ikke fisket flere torsk for at udvinde Marinetrypsin.

Vil du høre mere om mulighederne, så spørg på apoteket.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek:
Godt nyt til forkølede'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER