Foredrag om Kaperne<br> fra Vendsyssel

Foredrag om Kaperne
fra Vendsyssel

24. oktober 2016 - kl. 9:52 - af

Under Englandskrigen 1807-14 stjal englænderne den danske flåde, men det betød ikke, at dansken opgav kampen til søs.

Da flåden var tabt, blev der hurtigt sat en produktion af kanonbåde i gang. Disse små, men hurtige og effektive fartøjer fik base i Frederikshavn, hvor de tog kampen op mod englænderne.

Men også private stå til søs. Et andet tiltag efter flådens ran var nemlig, at der blev udstedt kaperbreve, der gav menige lov til at udruste skibe med mandskab, geværer og kanoner, og som en anden sørøver gå i krig mod fjendtlige fartøjer. Dette vil sige primært svenske og engelske skibe, men desuden både orlogs- og handelsskibe.

Hvis de skibe kaperne kunne beslaglægge blev kendt lovlig prise, var der meget store fortjenester at hente. Også selvom at det både var dyrt og risikabelt at udruste en båd og tage kampen op mod englænderne.

Hvor Frederikshavn blev basen for orlogsflådens kanonbåde, blev Sæby havn base for mange af disse private fartøjer, der sejlede som kapere.

Onsdag d. 26. oktober kl. 19.00, vil Museumsinspektør og Marinarkæolog Jan Hammer Larsen på museet i Sæby fortælle den spændende og dramatiske – men ikke desto mindre sandfærdige historie om kaperne i Vendsyssel.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om Kaperne
fra Vendsyssel'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER