Nordjyske unge er glade for studiepraktik

Nordjyske unge er glade for studiepraktik

22. oktober 2016 - kl. 0:46 - af

I uge 43 tager unge over alt i landet i praktik på en videregående uddannelse. Nordjylland er det sted, hvor relativt flest unge tager i studiepraktik. Hver sjette tilmelding på landsplan kommer fra en nordjyde. 

Studie i praksis
I år finder Studiepraktik sted den 26.-28. oktober, hvor de videregående uddannelser åbner op for at elever på ungdomsuddannelserne kan prøve en videregående uddannelse i praksis i tre dage. I alt 1768 nordjyske unge skal i studiepraktik – 1273 af dem i Nordjylland og resten uden for regionen.

– Studiepraktik er et godt tilbud til unge, der står overfor at vælge videregående uddannelse. Derfor støtter Regionsrådet også tilbuddet. I lighed med tidligere år betaler vi transporten for de unge, ligesom vi har bevilliget penge til at øge deltagelsen i Studiepraktik blandt unge fra geografiske områder og ungdomsuddannelser, hvor deltagelsen i Studiepraktik er lav. Ofte er det nemlig unge herfra, der ikke påbegynder en videregående uddannelse, siger Otto Kjær Larsen, formand for Region Nordjyllands udvalg for vækst, innovation og kompetencer.

I alle årene har Nordjylland været den region hvor relativt flest unge tager imod tilbuddet om studiepraktik. I år er der gjort en ekstra indsats for at tiltrække unge fra EUX. Dette har bevirket, at 120 ud af 158 tilmeldte EUX’ere på landsplan er nordjyder.

– Det er dejligt at se, at mange nordjyske unge vil prøve en uddannelse i praksis, før de skal træffe valg af videregående uddannelse. Studiepraktik er nemlig medvirkende til, at de unge kan træffe mere afklarede og bevidste valg, når de har fået en fornemmelse for, hvad den enkelte uddannelse består af, siger Martin Rovs Hansen, leder af Studievalg Nordjylland.

Der er stadig mulighed for at tilmelde sig Studiepraktik. Der er tilmelding frem til den 23. oktober på www.studiepraktik.nu. Under de enkelte studiepraktiktilbud kan man se antallet af ledige og samlede pladser.

Yderligere informationer
–       I alt 1768 nordjyske unge skal i Studiepraktik i uge 43.

–       I alt skal 2275 i praktik på en nordjysk uddannelsesinstitution. Tallet dækker over nordjyske unge og unge fra landets øvrige regioner, som skal i praktik i Nordjylland

–       Studiepraktik er for elever på alle ungdomsuddannelser.

–       I Nordjylland har elever på erhvervsuddannelser (EUD) derudover mulighed for at deltage i Studiedagen to gange om året. Et initiativ igangsat og bevilget af Regionsrådet.

–       Regionsrådet har i 2016 bevilget 400.000 til udvikling af kampagner og initiativer, der øger brugen af Studiepraktik og til transport af unge under såvel Studiepraktik som Studiedagen.

–       Følgende uddannelsesinstitutioner deltager i Studiepraktik i Nordjylland: Aalborg Universitet, University College Nordjylland, Dania og Martec.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske unge er glade for studiepraktik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER