Lokalplan for industriområde<br> i Vangen er nu vedtaget

DCIM101MEDIADJI_0077.JPG

Lokalplan for industriområde
i Vangen er nu vedtaget

19. oktober 2016 - kl. 10:30 - af

Plan- og Miljøudvalget og senest Økonomiudvalget på dets møde den 12. oktober har sagt ja til en lokalplan for et industriområde i Vangen mellem Frederikshavn og Sæby. Lokalplanen åbner mulighed for at bygge tættere ud mod Europavej 45 vest for vejen nær gården ”Heden” og LE-Camping.

Det kommunale fagcenter har i løbet af offentlighedsfasen modtaget én bemærkning til planforslagene. Bemærkningerne er indsendt af Vejdirektoratet. Derudover er der indsendt en foreløbig udtalelse fra Vendsyssel Historiske Museum vedr. arkæologiske forundersøgelser samt en henvendelse fra Energistyrelsen vedr. kommuneplantillæg for landanlæggene til Sæby Havvindmøllepark. Fagcenteret har derpå været i dialog med Energistyrelsen, som efterfølgende har tilkendegivet, at det er muligt at realisere de tekniske anlæg til ilandføring og nettilslutning af Sæby Havmøllepark i planlægningsbæltet syd for lokalplanområdet. Energistyrelsen har derpå ingen indvendinger mod lokalplanen.

Bemærkningerne fra Vejdirektoratet omhandler i hovedtræk, at Vejdirektoratet skal ansøges om tilladelse, når et projekt ligger inden for vejbyggelinien langs statsvejen.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra flere af virksomhederne på østsiden af Industrivej i erhvervsområdet i Vangen om at kunne udvide med bebyggelse ud på landzonearealet mod hovedvej E45. Dette vil imødekomme virksomhedernes fremtidige behov for udvidelse. For at sikre en henhedsløsning omfatter lokalplanen hele den del af erhvervsområdet, der ligger øst for Industrivej.

Et af formålene med lokalplanen er bl.a. at overføre et areal mellem det eksisterende erhvervsområde og E45 fra landzone til byzone, således at erhvervsområdet kan udvides. Lokalplanen indeholder bl.a. bygningsregulerende bestemmelser, som fastlægger bebyggelsens placering og omfang mv. Langs E45 udlægger lokalplanen et bælte på minimum 5 meters bredde til slørende og afskærmende beplantning samt en byggelinje, som sikrer, at bebyggelsen holdes i en afstand af minimum 30 meter fra E45’s vejmidte.

Området udgør ca. 4,2 hektar og afgrænses mod vest af Industrivej, mod øst af E45, mod nord af ejendommene Øksnebjergvej 3 samt Industrivej 3 og mod syd af et lokalplanområde, som omfatter udvidelsen af campingcentret.

Dele af lokalplanområdet er beliggende i byzone og dele i landzone. Med lokalplanens vedtagelse overføres dele af arealet i landzone til byzone. Den del af området, som er beliggende i byzone, anvendes i dag til erhvervsformål, og landzonedelen anvendes til beplantningsområde. Alle ejendomme i lokalplanområdet har vejadgang fra Industrivej.

Vil man se lokalplanen i detaljer, kan efterfølgende link benyttes

http://frederikshavn.dk/meetings/%C3%98konomiudvalget%20(%C3%85ben)/2016/12-10-16/0Referat%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

hvorefter der scrolles til side 121 og efterfølgende sider.

Lokalplanen kan ligeledes ses fremlagt på bibliotekerne.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for industriområde
i Vangen er nu vedtaget'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER