500 Sæby-børn smager<br> på den store verden

500 Sæby-børn smager
på den store verden

17. oktober 2016 - kl. 8:03 - af

Lige efter efterårsferien peger kompasset mod køkkenet for 161.000 danske skoleelever på 4.-7. klassetrin, der skal på opdagelse i smage og retter fra hele verden. GoCook – som er Coops madprogram for børn og unge – sender i uge 43, 44 og 45 mere end 50 tons friske råvarer og undervisningsmaterialer ud til skoler i hele landet.

Hvor kommer karryen fra? Og hvordan laver man tacos fra bunden? Det bliver 500 skolebørn fra Sæby og omegn snart meget klogere på, når de sammen med GoCook tager på en kulinarisk rejse udi råvarer, smage og retter fra hele verden. Lige knap 30 forskellige klasser fra Sæby og omegn deltager, og duftene kommer bl.a. til at sprede sig på Flauenskjold Skole, Sæbygård Skoleafdeling og Privatskolen i Sæby.

GoCook har en mission om at få flere børn med i køkkenet og at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Og noget tyder på, at det ikke er helt urealistisk. I hvert fald har tre ud af fire skoler i Danmark sagt ja tak til at modtage GoCook Smagekassen med friske og eksotiske råvarer som avokado, ingefær og koriander. Sammen med 64 siders undervisningsmateriale og opskrifter skal det vække elevernes nysgerrighed på, hvordan man bruger krydderier og tilbereder retter forskellige steder i verden.

Børn skal dufte og smage
Når børnene går i køkkenet i uge 43, 44 og 45, skal de ikke kun lave verdensmad fra bunden. De skal også smage, eksperimentere og udfordre sig selv, hinanden og deres smagsløg. I smagekassen er der krydderier og ingredienser til en omgang thailandsk green curry og mexicanske tacos.

“Vi vil med temaet verdensmad gerne vække danske børns nysgerrighed på at smage nyt. De skal f.eks. smage på ingefær og karrypasta i thailandsk green curry og chili og koriander i mexicanske tacos. Børnene vil få en indsigt i, hvordan man med ganske få krydderier kan få en ret til at smage af et verdenskøkken – og børn kan sagtens lære at sætte pris på nye smage,” siger projektchef Bente Svane Nielsen fra GoCook.

Og børn er med på at spise udenlandsk mad:
”Danske børn kan godt lide at spise internationalt. Familier med børn spiser f.eks. 53 % oftere retter med pandekager såsom tortillas, end familier uden børn. Børnene ved bare ikke altid, hvor retterne kommer fra og hvordan de originale retter smager. I Mexico er tacos f.eks. en blød pandekage og ikke en sprød skal med ost, som man kender det fra supermarkedet. Så derfor skal børnene naturligvis bage deres egne tacos fra bunden,” slutter Bente Svane Nielsen.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '500 Sæby-børn smager
på den store verden'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger