TeleCare Nord Hjertesvigt – et telemedicinsk projekt

TeleCare Nord Hjertesvigt – et telemedicinsk projekt

11. oktober 2016 - kl. 0:01 - af

TeleCare Nord Hjertesvigt er et telemedicinsk projekt i regi af den nordjyske sundhedsaftale 2015 – 2018 og alle de nordjyske kommuner, PLO Nordjylland og de nordjyske sygehuse deltager i projektet.

På næste møde i Sundhedsudvalget tirsdag den 11. oktober får udvalgets medlemmer en orientering om projektet, som tager afsæt i erfaringer og løsninger fra TeleCare Nord KOL og målrettes telemedicin til patienter med hjertesvigt.

Projektet skal afprøve telemedicin til en ny patientgruppe i stor skala og bidrage til et vidensgrundlag for udbredelse af telemedicin til patienter med hjertesvigt. Samtidig skal projektet bidrage til, at den nordjyske telemedicinske servicefunktion udvikles til at kunne håndtere flere forskellige patientgrupper og evt. patienter med mere end en sygdom.

TeleCare Nord hjertesvigt har modtaget kr. 8,8 mio. i støtte under puljen ”telemedicin til nye patientgrupper” – et initiativ under Strategi for digital velfærd.

Projektmål TeleCare Nord Hjertesvigt skal beskrive et individuelt og differentieret patientforløb på tværs af sygehuse og kommuner og i samarbejde med almen lægepraksis. I projektperioden skal projektets sundhedsfaglige indhold udvikles, opgave- og ansvarsfordeling aftales, it-leverancerne skal sikres, og implementeringen drives. Der er opstillet en række projektmål både i forhold til de patientnære effekter og i forhold de sundhedsøkonomiske gevinster.

Der lægges op til, som det udtrykkes: ”I forhold til patienten forventes en øget sygdomsmestring samt øget tryghed og livskvalitet.” Med en systematisk telemedicinsk hjemmemonitorering og opfølgning forventes det samtidig, at forværringer i sygdommen opdages tidligere, og at der opnås en reduktion i indlæggelser, genindlæggelser og ambulante besøg.

De første tværsektorielle undervisningsdage har været afholdt. De første borgere blev inkluderet i projektet fra starten af september, og Frederikshavn Kommune har de første borgere på telemedicin.

Social og Sundhedsdirektøren indstiller forud for mødet, at Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TeleCare Nord Hjertesvigt – et telemedicinsk projekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER