Naturfag og kemishow på Privatskolen i Sæby

Naturfag og kemishow på Privatskolen i Sæby

10. oktober 2016 - kl. 15:06 - af

Privatskolens elever deltog i Naturvidenskabsfestivalugen – uge 39 – på flere måder. Dels var 7. og 8. klasse på tur til Aalborg Zoo, hvor flere udstillere delte viden og viste forsøg under emnet ”Hjerte og Hjerne”.

Men også hjemme på Privatskolen stod ugen i Naturfagenes tegn. Netop 7. og 8. klasse havde i ugerne op til uge 39 beskæftiget sig indgående med begreberne ”Lyd og Lys”, og fredag den 30. september stod de selv med et show for skolens øvrige elever. Der var lavet 14 stande, hvor man kunne lære noget om øret og lyd samt øjet og lys.

Blandt de mange stande var der bl.a. ”Lyd gennem en menneskekæde”, ”Rubens flammerør”, ”Kulbuelys”, ”Regnbuen” og ”Brintbomben”. Her fortalte to-tre elever om deres lille emne og forsøg og knyttede det på strålende vis ind i emnerne ”Lyd og Lys”.

Hele skolen var så gennem tre timer på rundtur mellem standene, hvor der også blev mulighed for selv at afprøve nogle af forsøgene. Det var to af skolens lærere, Mads Aae og Frank Zenas, der havde sammensat arrangementet i klassernes biologi- og fysik/kemitimer.

Som en fin og fortjent belønning for deres koncentrerede og flotte indsats fik 7. og 8. klasse så besøg af Aarhus Kemishow den følgende fredag.

Fredag den 7. oktober var Aarhus Kemishow derfor på besøg på skolen med et 35 minutters show for 0.- til 6. klasse samt et 1½ times show for skolens ældste klasser 7.-9. kl.

Det blev et vellykket arrangement, som helt sikkert skal gentages.

I øvrigt har skolen besluttet at opgradere timetallet i naturfag for 9. klasse, ligesom der arbejdes koncentreret med at gøre netop naturfagene mere synlige på skolen.

Kemishow_1

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Naturfag og kemishow på Privatskolen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER