På patientens vegne – udspil fra praktiserende læger

9. oktober 2016 - kl. 11:38 - af

Alle borgere skal have deres egen praktiserende læge, og lægen skal have ordentlig tid til at lytte til patienten. Alle patienter skal opleve et trygt og sammenhængende forløb mellem forskellige behandlingstilbud. Og samfundet skal have mest mulig sundhed for pengene.

Det er de 3 overordnede sigtelinjer i Praktiserende Lægers Organisation PLO’s nye udspil, ”På patientens vegne”, der indeholder 28 konkrete forslag. Udspillet er på dagsordenen til orientering for Sundhedsudvalget på udvalgets møde tirsdag den 11. oktober.

Forslagene er bl.a. tænkt som et indspark til det igangværende udvalgsarbejde, der skal munde ud i en plan for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

PLO fremhæver: ”PLO har længe argumenteret for, at der er brug for at styrke almen praksis og resten af det nære sundhedsvæsen. Hvis det også fremover skal være sådan, at man i hele Danmark har adgang til sin egen praktiserende læge – også i områder langt fra universitetsbyerne – er det på høje tid, at der handles. Med dette udspil giver PLO en række bud på, hvordan væksten kan sættes i gang.”

Samtidig har PLO forskellige forslag til, hvordan de kan skabe mere sammenhængende patientforløb mellem almen praksis, sygehusene og kommunerne. At sikre større sammenhæng og undgå, at patienter falder mellem to stole, er en af de allerstørste udfordringer i det danske sundhedsvæsen.

PLO´s tredje overordnede fokus er at bidrage til, at samfundet får mest mulig sundhed for pengene. Økonomien er stram, og der skal prioriteres på sundhedsområdet. Derfor har de set på, hvordan de kan sikre, at praktiserende lægers tid i højere grad anvendes målrettet på de områder, hvor de gør størst gavn for borgerne.

Christian Freitag – formand for PLO – understreger, at ”På patientens vegne” hverken er en facitliste eller en handlingsplan, og at der ikke er sat prisskilt på et eneste af forslagene: ”PLO´s udspil er ment som et oplæg til dialog om, hvordan vi i fællesskab kan gøre det bedre til glæde for patienterne.” PLO mener, at man som praktiserende læger har et ansvar for at være konstruktive og give et bud på, hvordan der kan sikres bedre kvalitet i den del af sundhedsvæsenet, hvor de praktiserende læger har deres daglige gang.

Blandt PLO’s forslag kan nævnes:

  • Patienter med særlig komplicerede problemstillinger skal have mulighed for at få længere konsultationer
  • Der skal sikres bedre overgange fra sygehus til almen praksis; bl.a. med en overdragelseskonsultation hos egen læge
  • Der skal ansættes mere personale, så lægens tid i højere grad kan bruges på patientbehandling af høj faglig kvalitet
  • Alle praktiserende læger skal forpligtes til at tilbyde en direkte telefonlinje, der kan benyttes af kommunens sygeplejersker

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er en landsdækkende interesseorganisation under Lægeforeningen, hvis formål er at varetage de praktiserende lægers faglige og økonomiske interesser. Foreningen har ca. 3.500 ordinære medlemmer, dvs. læger der udøver almen praksis som deres hovederhverv, og som er medlem af Lægeforeningen.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På patientens vegne – udspil fra praktiserende læger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER