Skills på Hørby Efterskole<br>…

Skills på Hørby Efterskole

8. oktober 2016 - kl. 10:47 - af

Hvert år arrangeres Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelserne – Skills. Skills handle om at prøve sine færdigheder inden for de forskellige håndværksområder, men også skoler uden for erhverskolekredsen har fået lov til at være med, så derfor deltager Hørby Efterskole også i år.

Elevernes første møde med Skills fandt sted på efterskolen, hvor eleverne skulle konkurrere i forholdsvis simple, men alligevel og udfordringer, der krævede brug af både hjerne og hænder. F.eks. skulle der samles en figur bestående af forskellige metalprofiler, der skulle lægges nogle fliser i en ramme efter et bestemt mønster, saves træ i passende længder så, at stykkerne, når de blev sømmet sammen dannede en trappe og der skulle laves et par enkle el-installationer.

Skills foregår på tid, og således havde elevholdene på hver station maksimalt 12 minutter til at komme igennem arbejdstegningen, inden de skulle videre til næste udfordring, og her vise deres færdigheder på et andet felt.

Næste møde med Skills kommer for eleverne på Hørby Efterskole til at finde sted i Gigantium i Aalborg den 26. januar, hvor det vindende hold fra konkurrencen hjemme i Hørby har kvalificeret sig til at deltage i en speciel efterskolekonkurrence, der afholdes i forbindelse med DM i Skills, hvor håndværkslærlinge konkurrere inden for deres fag.

Ud over konkurrence, samvær og brug af sine evner handler Skills også om at sætte fokus på erhvervsuddannelserne og de mange muligheder, der her ligger for de unge mennesker. Eleverne forholder sig derfor undervejs til uddannelsesmuligheder og får lejlighed til at undersøge forhold om det at være elev på en erhvervsskole, og på den måde bliver legen omkring Skills også til en aktiv del af den uddannelsesorientering, der kører på Hørby Efterskole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skills på Hørby Efterskole
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER