Det er politisk upopulært at prioritere asfalt

Det er politisk upopulært at prioritere asfalt

3. oktober 2016 - kl. 8:03 - af

”I Venstre glæder vi os over, at vi i budget 2017 har fået vores budgetpartnere til at forstå alvoren i, at vi faktisk slider på vores vej kapital. Selvom der ikke blev afsat midler til konkrete asfaltopgaver i budgettet, som vi i Venstre havde ønsket, bliver der nu sat fokus på en fælles kommunale indkøbsaftaler på asfaltområdet for at opnå det bedst mulige pristilbud. På den måde kan vi i hvert fald, få mere for pengene”, siger Lars Møller fra Venstre og formand for teknisk udvalg.

”I Venstre er vi meget bevist om, at det generelt er upopulært at prioritere asfalt. Kommunen har mange andre borgernære opgaver, hvor vi skal finde reduktioner – og det bekymrer, meget naturligt den enkelte borger – og dermed nedprioriteres asfalt oftest af os politiker”, siger Pia Karlsen (V), medlem af teknisk udvalg.

”Vi synes dog, at det er vigtigt at gøre vores borger opmærksom på, at vi også slider på vores kommunale veje. En af de kommunal ”ydelser”, som vi alle, stort set anvender hver eneste dag”, fortsætter Pia Karlsen.

”For at holde vej kapitalen intakt, skal vi helst afsætte 30 mio. kr. i budgettet hvert år – derfor har det på sigt en stor kommunal økonomisk betydning, når vi kun vælger at afsætte 20 mio. kr. om året til vejvedligeholdelse. Det giver jo et årligt efterslæb på 10 mio. kr. På sigt, vil den manglende prioritering, naturligvis få stor betydning for vores borger. Både ved den øgede omkostning, der kommer, når vejene, ofte meget sent i forløbet, skal sættes i stand – men i høj grad også ved de skader og gener, der opstår for borgerne (trafikanterne), når vejene på grund af manglende vedligehold bliver lidt for ”risikofyldte” at køre på”, siger Lars Møller.

”Vi har i teknisk udvalg, arbejdet sådan, at vi har prioriteret de mest trafikerede veje. De øvrige veje, som oftest anvendes af de blødeste trafikanter f.eks. vores skoleelever, er mange steder efterhånden i en elendig forfatning på grund af slidtage. Vi sørger naturligvis for at lappe de største huller, som vi løbende bliver bekendt med opstår rundt omkring. Det er dog langt fra den mest optimale løsning.

Vi burde langt flere steder, af hensyn til kommunens fremtidige økonomi, lægge nyt slidlag – det er nu engang den bedste løsning, for at imødegå flere skader. Desuden er veje med nyt slidlag vedligeholdelsesfrie i 10-12 år. Det er sund økonomi for kommune”, afslutter Lars Møller og Pia Karlsen.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det er politisk upopulært at prioritere asfalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER